Tuesday, October 14, 2008

14. oktoober

Tänane koolipäev algas ilma korrapidajateta. Õnneks jõudis hiljem Greete kooli, aga esimene "ujumisohver" on vist käes.
Matemaatika töövihikuid oli täna tore tagasi jagada, sest hulk ilusaid hindeid oli saadud. Eriti rõõmu tegid Marta, Triinu, Reneki ja Adeele vihikud. Nuputamisülesandes tuli järjestada klassi jõudnud lapsed vihjete järgi. Nutikad olid Laura, Triinu ja Marta. Pärast arutasime, kuidas oli meil hommikul klassi jõudjate järjekord. Viienda juurest läks vaidluseks, kas enne oli kohal Joonas või Carmen. Teises ülesandes nuputasime laste kodude aadresse. Kõigile märkisid õiged aadressid Joonas, Marta, Jaanus ja Carmen. Sirglõikude joonestamise ülesanne ei valmistanud raskusi. Arvutada tuli täna kroonidega - palju saad raha tagasi, palju maksis ost. Koju palju teha ei jäänud, sest tunnis olime töökad.
Eesti keele tunni algul kordasime taas luuletusi. Hakkab küll pähe jääma! Näidendi lugemiseks loosisime osalised. Väga ladusalt kahjuks ei läinud. Palju oli täna vigu ja veerimist. Joonas sai oma osaga kõige paremini hakkama. Hästi ilmekalt esitas oma rolli Triinu. Tubli oli ka Mardo. Pärast lugemist mängisime loo paberist nukkudega uuesti läbi. Rekvisiitide eest hoolitsesid Marta, Mardo ja Laura. Õpetajal oli ka omalt poolt üht-teist lisada. Tegime tutvust muinasjutu jätkuga. Natuke jäi aega ka ristsõna lahendamiseks. Töövihikud said üle vaadatud. Kirjatehnika kiitused lähevad seekord kõige kaunimate M-tähtede eest Andrale ja N-tähtede eest Jaanusele. Viisi oli palju, mõni üksik neli seas. Kiidan veel Joonast, Karelit ja Jaanust, sest nende viimased tööd on kõvasti paranenud võrreldes eelmistega.
Loodusõpetuses sai täna otsa õunanäitus, sest eksponaadid hakkasid riknema. Mõistatasime õunasorte, arutlesime, mida õuntest teha saab. Lõbus ülesanne oli leida õunaaias tegutsevatele lastele sobilikud sõnad jutumullidesse. Puudu jäi täpsusest ärakirja kirjutamisel. Äkki olid ununenud lause alguse suured tähed ja kaduma läinud märgid lausete lõpust. Kiidan Martat, Joonast, Karelit ja Laurat. Lõpuks lõikasime õunad pooleks.
Joonistasime selle järgi.

Ja siis võis õuna nahka pista. Söödi väga teadlikult. Antoonovka on hapu, sidrunkollane väga mahlane,...Enne uue teema juurde asumist võis igaüks valida endale ühe kahest kordavast tööst. Väga hästi said sellega hakkama Carmen, Marta. Väga tublid olid veel Greete, Joonas, Triinu, Jaanus. Aga mida arvata vastusest: "lehtpuu otsas kasvavad käbid"? Nüüd hakkame õppima rohttaimi.
Sigridi hinnang lõunasöögile oli: Jumala hea toit!( seljanka ja karamellkissell ). Selle nädala menüüd saad vaadata siit.
Kehalisest tulid kiitustega tagasi - Laura, Carmen, Jaanus, Karel, Sigrid, Joonas.
Sel ajal kui tüdrukud võimlesid, proovisid ülejäänud pikapäevalised õmblusmasinaga jõudu.







Veel meisterdati.
Kes paberist, kes konstruktorist.
Homme esindab Laura koos I kl Rapla Gerda ja III kl Martiniga meie kooli maakonna mälumängul. Ise oli ta küll õhinal selleks valmis!

No comments: