Monday, October 6, 2008

6.oktoober

Tänane päev algas rõõmsas tujus. Oli olnud tore nädalavahetus põnevate ettevõtmistega. Greete kündis koos isaga põldu ja nägi mitut looma. Carmen käis bowlingus ja laadal, kust võitis sulgedega boa. Mardo käis Viljandis, Renek Kohilas ja Marta tantsuvõistlusi vaatamas. Laural käisid külalised. Triinu võitis taas ühe vibuvõistluse Järvakandis. Eriti rõõmustas ta selle üle, et õnnestus võita oma vanemat õde. Karelil oli kaasas Tartu võistlustelt saadud uhke auhind. Kuna ilmad olid kenad, siis sai palju õues olla.
Enne tundide algust kutsuti koolipere saali. "Direktor" Aigar andis võimu koolis koos hiigelsuure võtmega taas üle direktor Andresele. Loeti ette kiitused ja laitused. Kommikotid teenisid kõige parema käitumise eest 4. ja 5.kl. Meie noorele õpetajale ei meeldinud liigne lärmakus tunnis. Ka mõni meie poiss kasutas õpetaja äraolekut liiga innukalt ja jäi silma korrapidajatele.
Matemaatikas alustasime armastatud võistlusega. Tänased kaptenid Carmen, Laura ja Adeele valisid meeskonnad ja läks lahti arvutamiseks. Iga rühma edukaim sai käe kommipurki pista. Carmeni rühmal õnnestus aga kokku koguda kõige rohkem kaarte. Võidukad olid koos temaga Karel, Andra, Joonas ja Greete.
Teiseks lahendasime kahe tehtega ülesandeid. Kes õigesti vastas, sai kaardi omale. Lõpuks oli tahvli äär tühi ja kõigil vähemalt üks arvukaart. Nüüd tuli sellega klassi ette joosta kui õpetaja nimetatud tingimused sobisid. Jälgida tuli paaris- ja paarituid arve, ühe- ja kahekohalisi arve, jne. Enamasti läks asi ladusalt. Mõni üksik saadeti kohale tagasi, mõnda unustajat kutsuti teiste hulka. Töövihikus tuli lõpuks sarnane töö teha. Nüüd valmis see üsna kerge vaevaga. Osad arvutajad olid nii kiired, et kodune töö sai tunnis tehtud. Töövihiku kokkuvõtted näitavad, et eelmise nädala tööde eest saavad kiita Carmen, Adeele, Renek, Marta ja Sigrid.
Kui lapsed kehalisse läksid, täitis õpetaja päevikuid. Ilusad päevikud ja tunniplaanid kaheks nädalaks kirjutatud olid Triinul, Mardol, Karelil ja Laural. Õpetaja andis ka loa, kes soovib võib hakata proovima päeviku täitmist tinten peniga. Pärast tunde sain Jaanuselt telefonikõne, et ta olevat hoogu sattunud ja 10 nädalat valmis kirjutanud. Õpetaja palus hoogu maha võtta, sest mine tea, mis nii pika aja jooksul kõik muutuda võib.
Eesti keele tunni alguses said kõik kätte oma etteütlused. Vaatasime üle oma vead ja analüüsisime, mida järgmine kord annaks paremini teha. Reedel koostatud lausetest panime täna kokku jutukese õunaaiast. Reegliredel sai kaks pulka juurde ( täishäälikuühend, mitmus ). Õpetajal oli kaasas hulk Eno Raua raamatuid. Ühest nende hulgast oli ka katkend meie õpikus. Igaüks valis oma võimetele vastava pikkusega lõigu. Lõpuks sättisime need loogilisse järjekorda. Kui kodus lugu ladusaks harjutatud, siis saame seda lavastama hakata.
Lõunalauas keelitasid Joonas ja Karel teisi kapsasalatit sööma. Oli tõesti maitsev!
Arvutitunnis arvuti taha me ei istunudki. Vaatasime suurel ekraanil CD puudest. Kahjuks kadus poole töö pealt hääl ära, aga see ei takistanud jätkamist. Kordamööda käidi ekraani ees erinevaid ülesandeid täitmas. Eriti hoogu läks seltskond viimases mängus. Õpetaja pani sama plaadi pärast klassi arvutisse ja rõõm oli näha, et mängiti veel mõnuga.
Kunstitunni algul koguti õuest erinevaid puude lehti. Neid paberi alla sättides ja rasvakriidiga üle hõõrudes valmisid kaunid tööd. Tehnika meeldis ja pildid said kenad. Kõigil valmis esmalt valge, pärast must pilt. Suurepärased tööd tulid välja Andral, Triinul ja Martal.
Rõõmu teeb veel see, et vanemad meie elule ikka toredasti kaasa elavad. Marta ema tõi materjali meisterdamiseks, Reneki ema poetas kommipurki lisa, Laura isa saatis kruvisid, Mardo pere pakkus õunu. Toredad lapsed kasvavad ikka toredas kodus!
P.S. 22. septembri Rapla maakonna koolinoorte jooksuvõistluse tulemusi saad vaadata siit. Meid esindas seal tublisti Karel.

No comments: