Wednesday, October 15, 2008

15.oktoober

Täna oodati vist küll kõige rohkem inimeseõpetuse tundi, sest sidemerullid kippusid kotist välja pugema. Aga enne tuli läbi teha matemaatika ja eesti keel.
Matemaatikas olid täna kaptenid Joonas, Greete ja Andra. Joonase rühm( Renek, Mardo, Carmen ) oli võidukas. Õpetaja pidi olema enamuste vastustega rahul, sest peaaegu ei eksitud 20 piires üleminekuta arvutamisel. See näitab, et homme võime asuda üleminekuga arvutamise juurde. Lahendasime tekstülesandeid. Koduse töö eest kiitused Carmenile, Triinule ja Mardole. Tunni töö oli väga hästi tehtud Martal, Triinul ja Carmenil. Kahjuks leidsin jälle ka ühe pooliku töö ja töökorraldusele mittevastava ülesande. Oleme ikka hoolsamad! Nuputamisel paistsid silma Jaanus, Joonas ja Karel.
Näidend sai täna lõpuni loetud. Tuli paremini välja kui eile. Jaanus esines väga ilmekalt. Tublid olid ka Renek, Laura ja Karel. Hea on kuulata kui loetakse kõva ja selge häälega. Kõik leidsid oma osa õigel ajal üles. Mängisime taas loo nukkudega läbi. Greete oli väga jutukas ja leidis toreda teksti oma tegelasele. Lõpuks kuulasime veel sama muinasjuttu plaadilt. Pärast selgus, et leiti päris palju erinevusi. Nüüd oli kerge lõpule viia kuulamisülesande leht - mõistatada, nummerdada, lahendada ristsõna. Parimad tööd Greetel ja Triinul. Kuulasime ka mitut luuletuse lugejat, kes oma luuletuse juba pähe saanud. Mõnusad esinejad olid Mardo, Triinu, Greete, Marta. Mõni proovis veel, aga homme ehk tuleb veelgi paremini.
Inimeseõpetuses alustasime koduste tööde vaatlemise ja aruteluga. Oli palju vahvaid, põhjalikke, ilusaid töid. Üks töö aga taas tegemata. Pärast ühist arutelu saime teada, et ravida saab end peale ravimite veel -
küüslaugu ja sibulaga, mustsõstarde, kibuvitsa- ja astelpaju marjadega, teega, jalavannide ja viinasokkidega, hanerasvaga, pärnaõite, piparmündi, kummeli, nurmenukkude ja saialillega, teelehtede ja nõgesega, meega, mee ja sibula seguga, ...Kõik oskasid nimetada oma perearsti nime. Meie klassis on 5 dr. Pinka patsienti,

5 dr. Kulli patsienti,

1 dr. Porossoni patsient,

ja 1 dr. Pukspuu patsient.
Vestlesime esmaabist, sest vahel tuleb ju ise ilma arsti abita hakkama saada. Lõputult jätkus jutte erinevate saadud vigastuste kohta. Lõpuks sai siis sidumist harjutama hakata. Tore, et emad olid nii palju sidemeid kaasa saanud panna, et kõik said harjutada ja kätt proovida. Marta ja Mardo olid väga põhjalikult varustatud. Mardo sidus ka õpetaja jala kinni. Aga Triinul oli väga palju "vigastusi", teda seoti kohe hulgakesi.
Käsitööringis said valmis padjad. Küll neid kallistati ja kaisutati.

No comments: