Wednesday, October 22, 2008

22. oktoober

Marta sai täna kooli, aga Triinu ja Karel vist see veerand enam kooli ei saagi. Kahjuks on viimasel ajal hakanud tekkima hommikused hilinemised.
Matemaatikas alustasime kordamisega. Arvutasime ja koostasime võrratusi. Töö käis nii...


Edasi tuli lahendada tunnikontroll. Parimad tööd olid Renekil ja Adeelel. Mõnel tuli mitu korda oma tööga tagasi laua äärde minna, sest tekstülesanne ei olnud õigesti vormistatud ja õpetaj ei tahtnud kuidagi rahule jääda. Tuletasime meelde reeglit, et kui muudame liidetavate järjekorda, siis summa sellest ei muutu. Väga kergelt sai leitud liidetavate parim järjekord. Tekstülesanded said kõige kaunimalt ja täpsemalt kirja Andra, Laura, Sigridi ja Mardo vihikusse. Koduse töö eest kiidan Carmenit, Adeelet, Andrat, Joonast. Iseseisvad tööd töövihikus õnnestusid väga hästi Jaanusel ja Carmenil.
Eesti keeles alustasime ikka taas suluta kaashäälikute pikkuse määramisega. Marssisime ja trampisime, lõpetasime lauseid, kirjutasime sõnu. Parimad tulemused saavutasid selles Joonas, Laura ja Adeele. Lõpuks tuli iseseisvalt täita sarnane harjutus töövihikus. Kiitus Martale, Jaanusele, Adeelele, Carmenile ja Laurale. Toredad jutustajad olid Sigrid ja Carmen. Jutust neil puudu ei tule, räägitakse väike lugu nii pikaks, et imesta, mis kõik enne ja pärast veel juhtus. Uus lugu oli Lottest.

Inimeseõpetuses saime täna oma
intervjuu kooliarstiga läbi viia. Ta vastas meie küsimustele. Küsimustele ei oleks vist lõppu tulnudki, kui arst poleks pidanud kuuendikke süstima minema. Saime teada näiteks seda, et ka temal on perearst ja ise ei saagi endale rohtusid välja kirjutada. Küsimusi oli elektrilöögist vähini, puugisüstist kokkupõrkeni põdraga. Muidugi taheti teada, miks arstid nii kangesti süstida tahavad. Joonas oli usin küsitleja. Kordasime veel üle, kuidas helistada hädaabi numbril, kuidas aidata hättasattunut.
Vahetundidel püüti teravilju piltidelt ära tunda. Segadust veel ikka on.
Muusikatunnis said rütmitöö eest täna kiita Mardo, Adeele, Joonas. Kuna täna oli selle veerandi viimane muusikatund, siis tehti soovikontserti. Ka kehalises said viimase tunni puhul lapsed ise mängud valida.
Käsitööringis punusime pärlitest liblikaid. Suuremad said tööd valmis, nooremad jätkavad järgmisel korral tiibadega.
Homme on veerandilõpu viktoriin ja kaisukarupäev!

No comments: