Thursday, October 9, 2008

9.oktoober

Me oleme vist söömiskallakuga klass. Täna hommikul pakkus Carmen kõigile kooki ja Joonas kommi.
Matemaatikatunnis oli bingomängus õnne Adeelel, Karelil, Joonasel, Andral ja Carmenil. Matemaatilised jutukesed ei edenenud nii hästi kui eile. Parimad tulemused saavutasid Jaanus, Laura, Carmen, Joonas, Triinu, Marta. Punkte pani õpetaja kirja Laura kingitud uue pliiatsiga. Nuputasime. Lahendatud sai võlukolmnurk, küpsistelt maha tõmmatud liigsed arvud ( Marta oli nutikas ), šokolaadilt kirja pandud summad ja vahed. Saime kõik tööd tunnis tehtud ja koju ei jäänudki midagi lahendada. Õpetaja sai ainult vihikukuhja. Nii mõnigi tundis talle kaasa.
Eesti keele tunni alguseks jõudsid kõik etteütluste vihikud õpetaja lauale. Seekord ei peagi vigade paranduse vigade parandust keegi tegema. Õpetaja tutvustas uut oktoobrikuu "Tähekest" ja luges sealt ette mõned sügisesed mõistatused, luuletused. Ükskõik mis vihiku või raamatu täna lahti võtsime, oli juttu ikka siilist. Renek pakkus, et siil on nüüd superstaar. Enne koduste tööde kokkukogumist said kõik veel võimaluse paarilisega koos tööd üle vaadata ja vead parandada. Kirja sai väike sügisene jutuke. Kirjutati tähelepanelikult ja tööd olid ilusad. Harjutasime i-hääliku pikkuse määramist siili ja Liisi jutus. Lõpuks tuli sama jutu sisse paraja pikkusega i-d kirja panna. Oleksime võinud täpsemad olla. Ärakirja võiksime ka kodus veidi harjutada. Kiidan Laurat ja Joonast. Õpetaja luges paar Eno Raua õpetlikku lugu loomadest. Meie lugesime lõbusa loo jäneseema porgandipiruka küpsetamisest. Meie lemmikpirukad on viineri- ja lihapirukad. Nii selgus küsitlusest. Lõpuks sai loost jälle näitemäng. Greete oli väga vahva jänes ja Renek muhe karu. Carmeni koogitaldrik kulus näitemängus väga ära.
Loodusõpetuses alustasime marjade kordamisega, kõik nimed sai 3 x 13 korda ette loetud, aga pärast vihikus oli ikka vigu liiga palju. Isegi maasikat ei tundnud ära, mis sa veel jõhvikast või pohlast räägid. Kiituse teenisid ära Joonas, Mardo, Andra, Marta, Carmen. Lahendasime ristsõna. Kamba peale saime valmis. Joonase nutikus oli palju abiks. Soovijad rääkisid, kuidas nemad kodus marju ja puuvilju kasutavad. Kiitus Sigridile, Triinule, Andrale, Martale, Mardole, Adeelele. Kuula videosid! Lõpuks võis õunad kotist välja lasta, nad juba ammu kibelesid. Kokku saime näituse 12 erinevast õunasordist, lisaks veel mõned "sorditud". Saime jälle targemaks. Väga põhjalikult olid valmistunud Triinu, Joonas, Adeele ja Marta. Kutsusime pärast teisi ka vaatama. III kl Emilia arvates oli täitsa põnev näitus.
Pärast tunde läks uute mänguasjadega tutvumiseks. enne sööki tegime seda klassis, pärast mängude saalis. Mürgeldati nii, et pead märjad.

No comments: