Tuesday, October 21, 2008

21.oktoober

Teisipäev. 3 puudujat. Jõudsin just üks päev mõelda, et see veerand on õnneks läinud ilma suuremate haigusteta ja nüüd siis hakkab pihta. Täna kadus Triinu, aga Marta pidi homme kooli saama. Karel lootis ka kiiremini kooli jõuda.
Matemaatikas oli "Unise karupoja" mängus ring kohe kuidagi väikese võitu. Võidutses Carmen. Lõpuks õnnestus Andral ka võiduni võidelda. Laural ja Jaanusel edenes ka päris kenasti. Mõni aga ei saanud sammugi edasi liikuda. Lahendasime kinoülesannet. Adeelel õnnestus koguni terve nädala kinokülastajate arv kokku saada - 89. Väga tubli! Panime paaridesse kive ja teokarpe. Eesmärgiks ikka treenida 20 piires arvutamist. Töö ruudulises vihikus oli väga ilus Laural, Andral ja Sigridil. Mõned said loa selles vihikus juba tindipliiatsiga kirjutama hakata.
Eesti keele tunnis harjutasime kaashääliku pikkuse kirjutamist. Otsisime puuduvaid ekraanilt, plaksutasime, kükitasime ja hüppasime vastavalt selle pikkusele ühe või kaks korda, parandasime vigu. Lõpuks tuli sobiva pikkusega r-d harjutusse kirja panna. Kiitus Adeelele, Renekile, Joonasele ja Jaanusele veatute tööde eest. Kaunimad l-tähed on Andra, Jaanuse ja Adeele vihikus. Kaunimad r-d tulid aga välja Mardol, Sigridil ja Andral. Kiita võib aga kõiki, sest tähed lähevad aina kaunimaks, lohakusvigu aga jääb aina vähemaks. Täpsemad ärakirja tegijad on olnud Laura ja Jaanus. Kõik mõistatused õnnestus lahendada Carmenil, Jaanusel ja Andral. Edukad vastandsõnade kirjutajad olid Adeele, Laura, Joonas ja Carmen. Lugeda said täna kõik. Loeti hästi. Paljud olid ise uusi vastandsõnu välja mõelnud. Mõni jutt muutus päris naljakaks. Ladusamad lugejad olid Adeele, Andra, Greete, Carmen, Laura ja Sigrid.
Loodusõpetuses kordasime üle rohttaimed. Kodused tööd olid kaunid ja värvilised. Kiitusi jagus hulganisti. Teema lõpetuseks tuli ära tunda puu, põõsas, puhmas ja rohttaim. Asi oli paigas Mardol, Laural, Adeele, Jaanusel, Joonasel ja Carmenil. Eksiti puhma ja rohttaimega. Oleks oodanud paremaid tulemusi. Tegime tutvust teraviljadega.
Joonas oli suur asjatundja. Aina imesta. Greete ja Mardo oskasid samuti sõna sekka öelda, sest nende isad on teravilju koristanud-kuivatanud. Omad kogemused on ikka enim väärt.
Renek oli täna igal vabal momendil ninaga loomade raamatus. Kojugi kaasa võttis raamatu lõvidest. Tore, et on huvi uurida ja teada saada.
Esimesed usinad on end juba lauamängude võistlustele kirja pannud.
Võimlejate emad! Prooviseelik uueks kavaks on valmis, aga meie arust liiga kallis. Peame vist ikka oma jõududega hakkama saama. Esimene esinemine sel aastal on kõigil Lotte kavaga 23.nov. Tallinnas Kalevi spordihallis.
Homme käsitööringis punume pärlitest liblikaid.

NELJAPÄEV ON KOOLIS
KAISUKARU PÄEV

No comments: