Saturday, October 4, 2008

3.oktoober - ÕPETAJATE PÄEV

Kui mina reedel koolimajja jõudsin, siis oli väike paanika lahti, sest meie klassis ei olnud elektrit. Direktor oli juba elektrikud välja kutsunud ja esimeseks tunniks suunati lapsed arvutiklassi õppima. Aga enne ...
...oli aktus. Saalis võttis õpetajaid vastu tore üllatus. Laulsid kolmandikud, neid saatsid süntesaatoril 6.kl Andreas ja kitarril 9.kl Triin.

Üheksandikud ütlesid ilusaid sõnu.

Direktor andis kooli valitsemise üle uuele direktorile.

Meie klass esines väga toreda lauluga. Õpetaja oli üllatunud kui palju sõnu oli meelde jäänud ( mis sest et mõned suure publiku ees meelest läksid ).

Õpetajad saadeti reisile ja paluti koolile mitte mõelda. Seda on aga väga raske teha, sest ikka läheb mõte oma lastele, et kuidas neil seal ometi läheb ... Nende eest pidi hoolitsema Maiken. Õpetajad käisid Kehtnas vastuvõtul. Kuulati kontserti. Õnnitleti aasta õpetajaid. Meie koolist I klassi õpetaja Hele-Mall. 9.kl oli meile organiseerinud ekskursiooni Märjamaa kirikusse ja Järvakandi klaasimuuseumi. Väga toredad kohad mõlemad. Märjamaal kohtusime sealse kirikuõpetajaga ja saime uusi teadmisi religioonimaailmast. Aga lapsed oleks kindlasti kadestanud meid, sest saime ronida kõrgele üles kirikuvõlvide peale. Sellist kogemust pole meil kellelgi varem olnud.Järvakanti jõudes kohtusime Kaiu õpetajatega, kes ka olid reisil. Imetlesime, mida kaunist kõik klaasist luua saab. Klassikojas nägime klaasipuhuja tööd

ja õpetaja Koidu sai ka ise asja proovida. Ostsime kaasa kauneid klaasist esemeid. Tagasi kooli jõudes uurisid kõik huviga seintel olevaid tabeleid. Meiegi klass oli kogunud nii plusse kui miinuseid. Lähemalt kuuleme muidugi esmaspäeval kui kooli juhtimine taas üle antakse vanadesse kätesse.

Aga kõige suurem üllatus ootas mind õpetajate toas. Postiljon oli toonud mulle kirja. Suur ümbrik oli teele pandud Ihasalust. Selles hirmus vahva kiri ja armas kingitus Mirjamilt. Sellised hetked on õpetaja elus need kõige mõnusamad. Kallis Mirjam! Tänan sind ja igatsen sinu järele väga! Tunnen puudust sinu säravatest silmadest ja pidevalt lobisevast suust, sinu põnevatest mõtetest ja julgetest arvamustest. Mingu sul hästi!

No comments: