Wednesday, October 8, 2008

8.oktoober

Tänane hommik algas taas udus orienteerumisega. Kõik jõudsid õnnelikult kohale. Enamusel kaasas kirjake Mirjamile. Oli pilte, kirju, fotosid, kingitusi. Homme läheb saadetis teele. Laura poetas kõigi lauale enne tunde punapõskse õuna. Joonas proovis vahetunnis sellega Lumivalgekest mängida, aga kui õpetaja tuletas meelde, et Lumivalgekese äratas printsi suudlus, siis oli poiss kohe püsti ja minestushoog lõppenud. Greete ja Laura tegid veel kingitused õpetajale. Sellise hellitamisega võib ju lõpuks ära harjuda! Ka kruvide hulk sai täna lisa. Varsti võime robotite tegemise ette võtta.
Matemaatikas ehitasime omale kindluse ja selle varjus reastati peast arvutamise ülesannete vastuseid puust numbritega. Kiidan Carmenit, Jaanust, Andrat, Martat, Karelit, Joonast, Laurat ja Adeelet. Nemad ei eksinud kordagi.


Matemaatiliste jutukeste lahendamisega paistsid täna silma Joonas ja Adeele. Nutikad olid ka Triinu, Laura ja Carmen.
Lahendasime hulga tekstülesandeid autodest. Eesti keele tunnis sai taas läbi mängida loo "Siili keedupott". Greete oli müüjaks. Vahvad siilid olid Renek, Carmen ja Triinu.
Silma paistsid veel toredate näitlejatena Mardo, Jaanus, Marta. Nad lisasid õpiku tekstile midagi vahvat omalt poolt lisaks. Vaatasime, kuidas Pärislaste Põhikoolis sama näidendi osasid jaotati. Ühtlasi tegime tutvust asesõnadega ma, sa, ta, me, te, nad. Seadsime sõnu sügisjuttu. Inimeseõpetuses vaatasime üle kodused tööd. Kiitus ilusa töölehe eest Laurale, Martale, Andrale, Karelile, Mardole, Renekile, Triinule ja Carmenile. Kahjuks ei jõudnud 2 töölehte tagasi. Rääkisime edasi tervislikest eluviisidest. Pikalt käis jutt ujumise kasulikkusest. Peale tunde tuligi õpetaja Reet teatega, et ujumiskursused algavad esmaspäeviti. Teine tund on siis eesti keel ja kolmanda tunni ajal ujumegi. Treener on tädi Maris. Õpetaja Reet on abiks. Tunnis valmis veel töö vihikus. Tuli otsustada, kas antud tegevused on tervisele kasuks või kahjuks. Mida arvata nendest: hilisööni teleka vaatamine ja hilisõhtul õppimine on kasulik, iga päev sõpradega õues mängimine ja õppimine pärast pisikest puhkust on kahjulik? Õiged otsused tegid Carmen, Sigrid, Greete, Jaanus, Marta, Mardo, Karel, Laura. Nuputada jõudsime veel ka. 12 toiduainet leidis tähesegadikust üles Marta. Tähelepanelikud olid veel Jaanus, Laura ja Triinu. Käsitööringist käis täna läbi 22 last. Trükkisime tekstiilivärvidega liblikaid kangale. Järgmine kord saab sellest padi. Päeva lõpus saabus direktor Tallinnast ja tõi kaasa mitmeid uusi mänge pikapäevarühmale. Homme läheb põnevaks!

No comments: