Monday, November 10, 2008

10. november

Pühapäeval käisid ringi mardisandid. Mind külastas neli seltskonda. Need olid esimesed mardid.
Nädalavahetusel käidi sünnipäevadel, joosti marti, peeti isadepäeva, käidi kardiga sõitmas, tehti kooki-torti, ...
Õnnitlesime tänast sünnipäevalast Martat.



Kingiks oli pastakas "neli ühes" - kirjutab, valgustab, tembeldab, puhub
seebimulle. Mõni küsis murelikult, et kas neid poodi ikka veel jäi ja kõigile jätkub. Mõni oli väga kurb, et tema sünnipäevani veel nii palju aega on.
Matemaatikas mängisime lahutamise treenimiseks kaks mängu. Võitjateks osutusid Triinu, Marta, Adeele ja Karel. Õppisime lahutama arvudest 16, 17 ja 18. Eesti keeles oli liiklustund. Täitsime Carmeni toodud töölehti. Liiklusmärke sai uurida arvuti abil. Ujumast tulles rõõmustas Greete, et oli treenerilt kiita saanud. Vahetunnid kulusid koridoris. Suured olid maja liiklusmärkidega ära märgistanud. Ringi käisid "politseinikud", kes jälgisid liiklusreeglite täitmist. Liiklejad olid kolmeks jaotatud. Jalakäijad olid varustatud helkuritega. Jalgratturid kandsid kiivreid ja taskus olid load. Neid kontrolliti ka. Meie Triinu, Sigrid ja Marta olid väga hästi valmistunud. Autojuhid kandsid numbreid, kasutasid rooli ja kaasas olid neilgi load. Jaanus oli kõvasti vaeva näinud, Joonase asjad olid väga hinnas, neid taheti hirmsasti laenutada. Renek oli vanaisalt saanud load laenuks, Mardol oli vahva rool. Neljanda tunni ajal käis külas Valdo Jänes, kes tuletas veel meelde tähtsamaid liiklusreegleid ja näitas filme politseikoer Värdist. Muusikatunnis kuulati torupilli ja lõõtsapilli muusikat. Kiita said pillimängu eest Mardo, Andra, Triinu, Adeele, Laura ja Jaanus. Kunstitunnis valmistasime liikluspuzzlesid.










Korda mööda käisid võistkonnad ka all pimedas mängudesaalis taskulampidega helkureid otsimas. Homme kuuleme, palju neid seal tegelikult peidus oli. Tänase liikluspäeva meeldiv punkt oli õhtul spordimaja ees. Olin jõudnud just vöötraja juurde kui kolm rollerimeestki sinna jõudsid ja minu ilusti üle tee lasid. Igal päeval küll nii viisakad pole oldud.
Pereõhtule kogunes meie klassist üllatavalt palju vanemaid. Tüdrukud esinesid oma Lotte-preilide kavaga. Suuremad esitasid pallikava. Teatevõistlused olid lõbusad - pühiti põrandat, riputati pesu kuivama, suusatati. Veel lahendati jalgrattateste ja veeti köit. Emad-poegadega said jagu isadest-tütardest. Lõpuks mindi ühiselt ujulasse ja saunamõnusid maitsma. Loodetavasti jäid kohalolnud rahule.

No comments: