Monday, November 24, 2008

24.november

Hirmus torm ja tuisk on nüüd üle elatud. Arvasin, et ega meid eriti palju täna kohale jõuagi, aga võta näpust. Lumavangi jäid ainult Mardo ja Adeele. Ingliste tüdrukud jõudsid ainult väikese hilinemisega kohale ja Sigridi auto sai ka teiseks tunniks välja kaevatud. Muljeid jätkus muidugi kuhjaga: kuhu ikka kellelgi hanged ulatusid ja kui kaua vool ära oli ja millisel hetkel ta ära läks ja kes kuhu pimedas otsa põrkas ja ...
Kuna täna on kadrilaupäev, siis oli ka matemaatikas magus ülesanne. Magusaks said suu ka kõik eilsed vaprad Lottepreilid. Tunni töö eest kiitus Carmenile, Jaanusele, Martale, Joonasele ja Renekile. Paljud said ka koduse töö juba tunnis valmis. Homsest võtame vaatluse alla ruumilised kujundid. Järgmisel nädalal vajame sirklit.
Eesti keele tunnis saime valmis ühe toreda kadripäeva jutu. Rääkisime karnevalist ja kuidas seal esineda. Mängisime Okasroosikese mängu. Jäta või mäng mängimata, sest ei ole poissi, kes julgeks printsi rolli täita. Lõpuks valis Okasroosike-Carmen endale paariliseks Kareli ja tema täitis oma osa väga väärikalt. Marta pidi olema kuri nõid.
Arvutitunnis pidasime Miki Hiire 80. sünnipäeva. Vaatasime videosid, mängisime mänge Disney leheküljelt. Suur vahetund kulus muidugi lumes möllates. Muusikatunnist tulid kiitusega tagasi Sigrid, Triinu ja Renek. Kunstitunnis raamisime täna oma monotüüpias kalad ära. Liimisime töö papile ja ümbritsesime selle sinisest lainepapist ribadega. Lõpuks kaunistasime raami kivikeste, klaasikildude, pähklikoorte, jm kraamiga, mida õpetaja mere äärsetelt jalutuskäikudelt kaasa toonud. Ilusad tööd tulid välja. Carmen, Triinu, Andra, Karel, Marta olid hästi täpsed ja mõtlesid oma kaunistused hoolikalt läbi. Kiidan ilusa päeviku eest Triinut, Carmenit, Jaanust ja Karelit. Carmenile veel kiitus korras päevaraamatu eest.
Peale tunde sättisid kostüümi selga Marta ja Joonas. Triinu käis kodus riideid vahetamas. Ja rohkem meid kahjuks peole ei jõudnudki. Sissepääs 5 krooni andis õiguse külastada väikest kohvikut kaminasaalis, mille perenaisteks olid suured tüdrukud. Mängiti palju mänge, tutvustati ennast, loositi maiustusi, õnnitleti nimepäevalisi, käisid üllatuskülalised kadrid, kes kontrollisid lugemisoskust. Joonas sai sellega väga hästi hakkama. Tegevust jätkus kaheks tunniks.

No comments: