Thursday, November 6, 2008

6.november

Neljapäev. See tähendab, et päev algab Bingoga. Täna naeratas õnn Greetele, Carmenile ja Joonasele. Laural oli aga kaasas päris Bingo mäng. Seda siis vahetundidel hoolega mängitigi. Mängulust sees, mängisime veel paaride otsimise mängu. See meile meeldib. Edukamad olid Adeele ja Renek. Lõpuks pani õpetaja telefoni äratuse peale ja seni kui see helisema hakkas, lahendati eile õpitud lahutamisülesandeid. Iga õige vastus tõi lahendajale väikese kommi. Lõpuks selgus, et kõige suurem kommikuhi kogunes Jaanuse lauale. Talle järgnesid Laura ja Andra. Õppisime ka lahutama arvudest 15 ja 16. Seekord sai asi "puust ja punaseks" tehtud arvelaua abil.
Eesti keeles jätkusid lood isadest. Kuulasime lugu, kuidas lapsed oma isasid joonistasid. Ise kirjutasime piltidelt sõnu. Valisime neid pilte, millel isadele sobilikud rõivad ja jalatsid. Ärakirjaharjutuse kirjutas kõige täpsemalt Sigrid. Ta tegi seda rahulikult ja kannatlikult ning oligi väga hea tulemus käes. Ega selles töös kiirust ju võeta nagu jooksurajal. Jipi ja Jannekese lugemine tuli täna toredasti välja kõigil lugejatel. Eriti kiidan Greetet väga ilmeka esituse eest. Rõõmu tegid veel Sigrid, Mardo ja Andra. Mängisime loo taas näitemänguna läbi. Triinu tegi hästi mõnusa ema rolli, Joonas oli vanaisa ja lapsed Karel ning Jaanus. Kõik mängisid vahvasti. Nauding on näha laste arengut ja esinemisjulguse kasvu. Lõpuks luges õpetaja ette veel loo Jipist ja Jannekesest. Seekord sellest, kuidas nad kodu mängisid. Nalja sai. Selgus, et sellist mängu on paljud isegi mänginud, koerale või kassile riideid selga toppinud. Lugesime katkendit raamatust "Minuga juhtub alati midagi". Martale oli see hästi tuttav raamat, teadis kohe, millest jutt käib. Rõõmu teebki, see et ikka oskab keegi mõnest juturaamatust teistele rääkida. Raamat on meile üsna heaks kaaslaseks saanud. Peale tunde käisid mitmed raamatukogus loetud raamatuid tagastamas. Mardo viis tagasi ka õpetaja vaheajal loetud raamatuvirna. Jõudsime veel ise jutukest mõelda piltide järgi ja oma isast. Lugemisharjutus oli täpselt täidetud Carmenil, Laural, Jaanusel, Adeelel, Joonasel, Sigridil, Mardol, Greetel. Palju jõudsime nende kahe tunniga! Hernesupp oli täna väga maitsev, kissellid vahukoorega kadusid samuti laudadelt, porgandeid näriti meeleldi.
Loodusõpetuses sorteerisime teraviljade ja nende toodete pilte. Lahendasime ristsõna õpitu kohta. Laura ja Marta olid nutikad.Täitsime viimase töölehe taimedest. Kõige täpsemad olid Jaanus, Marta, Adeele, Carmen, Mardo, Triinu ja Joonas. Mõnes töös oli Eestis kasvavate teraviljade hulka sattunud ka kapsas!!!
Pikapäevarühmas valmisid veel mõned villast kilpkonnad. Muidugi on seal poiste lemmiktegevuseks arvutimängud. Peeti plaane mardiõhtuks. Kaugel see enam!





ESMASPÄEVAL KELL 18 ESINEVAD TÜDRUKUD OMA LOTTE KAVAGA SPORDIMAJAS. KÕIGI OSALEMINE VAJALIK! PEAPROOV ESMASPÄEVAL KELL 14.

No comments: