Monday, November 3, 2008

3.november

Täna hommikul võttis klass meid vastu uue näoga. Vaheajal pandi kokku uus vahva, värviline kapp. Terve tuba on uue mööbli lõhna täis ja kuidagi valgem. Saime veel uue gloobuse, mänguasjakastid ja kätekuivatuspaberi hoidja kraani juurde.
Õpetaja sai vaevalt nina klassiukse vahelt sisse pista kui algasid kallistused ja kingitustesadu. Marta oli Tallinnast ostnud kauni küünla. Ise valis välja just aaloe lõhnaga. See sobis täna kohe hingedepäeva jätkuks süüdata. Triinu oli viltinud armsa lambakese. Õpetajal on neid nüüd juba temalt kaks saadud. Carmenil oli kaasas hulk välja prinditud töölehti. Nende täitmiseks leiame kindlasti sobiva aja. Mardol oli põnev kiri Pätult.
Õpetajalgi oli kaasas mõned kingid Rootsi reisilt. Pipi väänikupillid pistsime kohe suhu ja kes soovis, luges salmi peale: "Väike väänik, anna asu, et ma suureks eal ei kasu". Õpetajale mõjus see vist vähendavalt, sest kui õpetaja Veera vahetunnis klassi kriiti laenama tuli, ei näinud ta enam õpetajat laste hulgas. Esimene tund kuluski peaaegu ainult vaheaja muljetele. Käidi Rakveres, Tartus, Tallinnas, Pärnus, Raplas. Külastati veekeskust ja kino. Käidi iluvõimlemis-, korvpalli ja võrkpallitrennis. Ujuti. Laoti puid. Prooviti autosõitu. Oldi õues, sõideti rattaga, külastati vanaema. Tundub, et olid põnevad puhkuse päevad.Kahjuks põeti veidi ka. Juttu oleks veel pikalt jagunud, aga lõpuks teatas Karel, et nüüd aitab, sest tema tahab hakata matemaatikat tegema. Mis siis meilgi üle jäi. Tuletasime meelde, mis on liiter ja mida sellega mõõta saab. Lahendasime hulga tekstülesandeid. Kiitus Adeelele, Triinule ja Jaanusele. Eelmise veerandi viimase nädala tööd töövihikus olid väga hästi tehtud. Kiituse teenisid ära Sigrid, Jaanus, Andra, Laura, Renek ja Adeele. Mõned vihikud tuleb veel üle vaadata, sest oli haigeid.
Eesti keele tunnis rääkisime palju vanaisadest. Tuletasime meelde Piia ja Kauri lahedat vanaisa "Pätu" raamatust. Lugesime Marteni kuldsete kätega vanaisast. Õpetajal oli kaasas foto oma taadist. Homme räägime oma esivanematest. Kordasime üle reegli sulghäälikute kohta eesti keele sõnade alguses. Lugesime lauseid kus kõik sõnad algavad k-, p- või t-ga. Hiljem arvutitunnis püüdsime ise selliseid lauseid koostada. Abiks olid pildid. Kiired olid Laura, Jaanus, Carmen, Marta ja Adeele. Imestama pani see, et kui vihikus on meil tavaliselt meeles lauset suure tähega alustada ja punktiga lõpetada, siis arvuti taga need tõed kippusid ununema. Ujumas käisime ka. Täna olid kõik suures basseinis olnud. Kunstitunnis asusime viltima. Siin paistis väga osava viltijana
silma Renek. Seebivahtu jagus laudadele, põrandale. Koristada andis tükk aega. Loodetavasti tööd õnnestuvad ja on, mida pühapäeval kinkida. Kuna õpetaja käed olid kogu aeg seebised, siis fotograafideks olid Joonas ja III kl Kelli. Oli selline rõõmus päev. Ühele mehele tuli meelde tuletada meie klassi reeglit, et kõiki kutsutakse nimepidi.

No comments: