Thursday, November 13, 2008

13. november

Täna hommikul ehmatas Carmen mind kipsis käega. Oli eile õhtul mänguväljakul kukkunud. Ise oli ta marurahulik ja rahustas õpetajat, et juba järgmisel nädalal võetakse kips maha ning ta saab võimlemisvõistlustele minna ja puha. Tegigi päev otsa kõike vapralt
ühe käega.
Tänases Bingos oli kõige rohkem õnne Martal. Topeltvõit! Õnne oli ka Joonasel, Laural, Greetel,Carmenil. Ülejäänud tunnis oli suur ostupalavik. Lahendasime ülesandeid kroonidega. Ostjateks Lotte ja Pipo. Leidsime palju neil raha kulub, palju üle jääb, milliseid rahatähti nad kasutavad, jne. Ka vihiku ülesannetes tuli kroone liita, lahutada. Kõige täpsema koduse töö eest kiitus Adeelele ja Karelile. Tublid olid ka Mardo, Marta, Joonas, Triinu.
Eesti keeles treenisime tänagi kaashäälikuühendiga sõnade kirjutamist. Leidsime neid piltidelt, otsisime vihikust. Üllatus oli see, et mõni ajab veel täishäälikuid ja kaashäälikuid segi. Ärakiri oli kõige täpsem Reneki, Mardo, Marta, Jaanuse ja Sigridi vihikus. Kõige kaunimad g-tähed tulid välja Adeelel, Andral, Jaanusel, Carmenil. Pärast kordamist asusime etteütlust kirjutama. Kahjuks ei olnud täna ühtegi sellist tööd, et poleks pidanud kriipsugi lisama. Kiidan Joonast, Triinut, Adeelet, Laurat. Rõõmu teeb see, et mõnes vihikus jääb iga korraga vigade arv väiksemaks. Kui aasta algul tuli mõnel etteütlust mitu korda teha, siis nüüd saavad kõik juba ühe korraga hakkama. Kurvastab aga see, et mõned rumalad vead rikuvad ilusad tööd ära, nt. punkt puudu, täht vahelt ära, lause algab väikese tähega, jne. Kauni käekirja eest kiidan Carmenit, Mardot, Adeelet, Karelit. Mõnes vihikus muutuvad tähed aga aina väiksemaks. Jälgime ikka jooni, mis ees!
Pärast tõsist tööd mängisime kuningas Nimm-Nammi lugu.
Adeelele oli ka see luuletus tuttav loetud raamatust. Õpetaja leidis aga selle novembrikuu "Tähekesest". Ühte luuletust kuulasime veel plaadilt, kirjutasime-joonistasime sellesse puuduvad sõnad. Kodus jäi liigutused juurde mõelda.
Loodusõpetuse tund kippus lühikeseks jääma. Oleks tahtnud palju rohkem jõuda. Triinu kirjeldas muidugi lambaid, Mardo oma merisiga ja Sigrid koera. Neil olid kaasas fotod ja muudki põnevat. Saime teada uut, ka õpetaja õppis täna koos lastega. Juurde õppisime aias elavatest loomadest. Jutud siilidest ei tahtnud lõppeda. Kõige kummalisem tundus liblika areng.
Peale tunde võtsime padjad ja madratsid kaasa ning sättisime end sisse kaminasaalis. Seal oli hämar, kaminas praksusid puud.
Õpetaja Anne ja kolmandikud vestsid muinasjutte.


No comments: