Thursday, November 20, 2008

20. november




Imeilus hommik! Kõnni nagu pildi sees. Loob juba jõulumeeleolu. See puges lastegi hinge. Matemaatika tunnis meenus Greetele keset ülesannete lahendamist, mida eelmisel aastal jõuluvanalt sai; Karel lootis täna Eeru kõrtsis juba jõuluvanat kohata,..





Nii kui Juurust tagasi saime, tormati õue lumelahingut pidama ja meisterdama. Valmis meie õue selle aasta esimene korralik lumemees.





Bingo õnnelikud võitjad olid täna Carmen, Laura, Jaanus, Adeele, Andra, Karel, Sigrid. Tund kulges rõõmsas ja töises meeleolus. Tunni töö eest kiitus Martale, Joonasele, Karelile, Andrale, Laurale.




Eesti keele tundi alustasime kuulamisülesandega onu Ööbikust. Tähele tuli panna, milliseid vigureid ta teel öötööle pargis teeb. Rühmades jutustati üksteisele kodus mõeldud kummitamise juttu. Õpetaja jõudis ära kuulata 6 lugu. Kõige põnevam oli Sigridi oma. Meeldis väga ka Andra loo algus. Lugesime poisist, kes ei taha magama jääda. Hakkasime õppima luuletust.
Tänu köögitädide vastutulelikkusele saime enne Juuru sõitu kõhud täis süüa. Bussi pidime veidike ootama, sest tee oli libe ja töömehed olid ka veel tee kinni pannud enne Juurut. Bussijuht helistas ja andis teada viivituse põhjusest. Juurus ootas kadriema Eeru kõrtsi ees. Ta viis meid
rehe alla. Seal said kõik omale midagi valget selga ja peediga põsed punaseks. Harjutasime veidi laulu, õppisime "kadride keelt". Nüüd kõndisime taas kõrtsi ette ja lõime ukse taga laulu lahti. Perenaine tuli uksele, oli teine üsna tõre, ei raatsinud mitte kadrititele hambavalu raha anda. Suure nurumise peale saime ikka sisse. Tares oli pime ja suitsulõhnaline. Istusime suurte puulaudade taha pinkidele. Perenaine uuris, kust tulek ja kes me oleme. Vastasime kadri keeles. Mängisime ja nuputasime. Kostitati kuuma tee ja küpsistega. Pakuti kommi. Laulsime lõpuks kommilaulu, seda on mudilaskooris õpitud. Ma arvan, et oli väike vaheldus koolielule. Tagasiteel enam süda pahaks kellelgi ei läinud. Nägime tee ääres põllul kahte kitse. Greete ja Laura tutvustasid Ingliste elu. Koolis peegli ees nägime, kui punased me põsed on. Poisid jäid õue lumme möllama, tüdrukud tõttasid laulukoori. Peale seda veel võimlemistrenni. Pikapäevarühmas oli vaikne ja rahulik, sest kõik kippusid õue lumerõõme maitsma. Väike Maarja-Johanna sai oma baleriini valmis.
Oli tegus päev!

No comments: