Saturday, November 22, 2008

21. november

Jälle nädal läbi! Jõuluvaheajani on jäänud ainult 4 nädalat!
Reedeti algab koolipäev meil ikka tunniga arvutiklassis. Nii ka seekord. Enne arvutama hakkamist kustutasime hoopis klassis tuled ja imetlesime värve akna taga. Teiselt korruselt oli seda hea teha. Maailm oli roosa-sinise värviline! Edasi läks asi proosalisemaks, sest kontrolltööd ootasid tegemist. Kordamööda käidi arvuti taga mängimas. Üks Roboti mäng oli uus, teised juba tuttavad, aga raskusastmelt täna kraad kangemad. Kes kontrolltöö lõpetas, valis omale töölehe või mängu arvutis. Rõõmu tegi see, et mitmed, kes tunnis töölehte teha ei jõudnud, palusid selle omale nädalavahetuseks koju kaasa. Kontrolltöö tulemused olid rõõmustavad. Hinded kõigil neljad-viied. Arvutusvigu oli vähe, enim oldi hädas tekstülesannetega. Ju siis enne tööd ikka hästi tähele ei pandud, sest arutasime need veel enne tööd läbigi. Enim punkte kogunes Martal, Laural, Andral, Carmenil. Tundsin suurt rõõmu Mardo ja Greete tulemuste üle. Poistest seekord edukaim Joonas.
Eesti keele tunni alguses luges õpetaja laisast unepoisist. Selgus, et eelmisel õhtul olid paljud oma voodites pidanud unepoissi ootama. Koos õpetajaga oli ainult 4 last, kes temaga kohtumist ootama ei pidanud ja kohe uinuda said. Lugesime poisist, kellele uni ei tulnud. Väga ilmekad esitajad olid Joonas, Triinu, Marta. Tuletasime meelde kirjatähed z ja ž. Tegelesime sõnadega, mis vastavad küsimustele kellega? ja millega?. Harjutasime luuletust. Õppisime uue reegli - sõnad, mis vastavad küsimusele milleta ja kelleta, lõppu kirjutame -ta. Muutsime nüüd ka luuletust vastavalt selle reegli tunnustele. Teine tund kulus kadripäeva kombestikule ja kadrilauludele. Lugesime juturaamatut. Kiidan Martat, Andrat ja Joonast, kes ühe raamatuga taas lõpule jõudnud ning kokkuvõtte kenasti koostanud. Üldiselt võib juturaamatute lugemisega meie klassis täitsa rahul olla. Kurb on ainult see, et kui küsid loetu kohta, siis mõni ei mäleta sellest midagi.
Esimese kunstitunnis voltisime konnasid. Tüdrukud olid tragid ja aitasid poisse ka, kes hätta jäid.











Teises tunnis õppisime tegema keerunööri ja riputasime selle oma sügiseste savitööde külge. Rääkisime vikerkaare värvidest.
Nende õige järjekorra aitab meelde jätta lause PEREMEES OOTAB KITSELT RAHA, SULANE TEMALT LIHA.
Panime siis spektrivärvid paberile ritta ja surusime oma käed sinna sisse.





Värvise käe jäljend tekitas paberile kala.









Saime kolm
suurt akvaariumit.

No comments: