Wednesday, November 5, 2008

5.november

Kandsime oma sünnipäevad täna kalendrisse, sest esimene sünnipäev on varsti käes - Marta 10. novembril.
Mates õppisime lahutamist arvudest 11, 12 ja 13. Abiks olid munad. Liitmine on päris kenasti selgeks saanud. Seda näitasid töölehe täitmise tulemused. Palju viisi sai tööde alla kirjutada. Täiesti veatud tööd olid Renekil, Adeelel, Andral, Sigridil, Martal. Viimasel ajal on mõnes vihikus numbrid hakanud lohakaks minema ja enam ei saa hästi arvu, mis arvuga tegemist. Eesti keele tunnis lugesime lugu, kuidas Jip ja Janneke vanaisale õunu viisid. Lõbus lugu. Pärast mängisime selle veel ise läbi. Loosi tahtel jagunesid rollid: ema - Greete, vanaisa - Marta, Jip - Mardo, Janneke - Laura. Toredad näitlejad. Eriti nauditav oli Greete esinemine. Õpetaja luges veel ette loo tüliõuntest. Ise lugesime Ott Arderi luuletust "Õuna lõuna". Koostasime lauseid. Kiitus selle eest Joonasele, Renekile, Jaanusele, Laurale, Adeelele, Karelile, Mardole ja Triinule. Nende loos näris kinda katki koer ja parandas seda ema. Mõnes loos oli aga vastupidi. Eilsed kirjatehnika tööd sai ka üle vaadata. Kõige kaunimad K-tähed olid Jaanuse ja Mardo vihikus, S-tähed aga Adeelel. Kahjuks oli mitu last aga jätnud tegemata ühe harjutuse k-tähtedega. Teistele ei valmistanud mingit raskust otsustada, kas kirjutada suur või väike K.
Inimeseõpetuses vaatasime üle kodused tööd. Väga toredad laused olid kirja saanud. Võrdlesime neid omavahel. Eriti kiidan Mardot, Adeelet, Karelit, Laurat, Renekit, Sigridit ja Triinut. Tervise lood nüüd lõpetasime. Algust tegime kodujuttudega. Esmalt nuputasime ühe kodumaja valmis. Siis panime kirja oma tegevusi kodus hommikul, päeval ja õhtul. Lisaks kuulasime hommiku juttu Jaanus Vaiksoo raamatust. Joonas ja Adeele tundsid kenasti ära, mis raamatust see pärit, sest nad on seda ise lugenud. Tõnu Seero jutt õhtust kodus oli võõram, aga üks tema raamat on meil klassis siiski olemas.
Käsitööringis oli täna rekordarv lapsi ja sagimist palju. Liblikad said tiivad külge. Kiiremad jõudsid ka kilpkonna valmis voolida. Suuremad proovisid kilpkonna viltida.

No comments: