Tuesday, November 11, 2008

11.november

Täna oli selline tore kuupäev - 11.11. Päev oli ise ka täitsa tore, mis sest et tormine ja tuuline. Sügis ju!
Alustasime hommikul peast arvutamise võistlusega. Kapteniteks seekord Adeele, Greete ja Joonas. Võitis Joonase meeskond ( Jaanus, Marta, Renek ). Vaatasime üle kodused tööd. Harjutasime lahutamist. Mõlemad tööd olid veatud Laura, Reneki, Jaanuse, Triinu, Kareli, Marta ja Greete vihikus. Hästi päevakohane oli ülesanne autodest, sest täna tehti ka saalis kokkuvõtteid eilsest liikluspäevast. Meie klassi parimateks liiklejateks said Joonas ja Jaanus, kes tundsid väga hästi liiklusmärke ja olid toredasti valmistunud autojuhi rolliks. Preemiaks diplom ja helkur. Joonasele sättisime selle kohe jope õigele küljele parajale pikkusele. Suured olid ise omale helkureid õmmelnud, jutte ja luuletusi kirjutanud, plakateid meisterdanud. Helkurite otsimise eest saime omale kleepsud. Selgus, et kõiki helkijaid me siiski üles ei leidnud. Meie saak oli 18, aga peidus oli neid 22. Tänud õpetaja Katile toreda päeva eest. Matemaatikas lahendasime veel tekstülesandeid koduloomadest. Loomad olid ka loodusõpetuse tunni teemaks. Õppisime neid kirjeldama. Võrdlesime vihmaussi ahvenaga, ahvenat oravaga, ohakalindu rähniga,... Eesti keele tunnis lugesime ajakirja "Täheke".


Kõik otsisid sealt nalju isadest. Saime päris palju itsitada. Ka õpiku lood olid isast ja Jukust. Koduseks tööks said poisid mehise auto ülesande ja tüdrukud naiseliku küpsetamise ülesande. Loodetavasti on neid põnev lahendada.
Vestlesin täna veidi ka ujumistreeneriga. Ta oli meie lastega päris rahul. Keegi vett ei karda ja kõik saavad hakkama. Distsipliiniga pole ka raskusi õnneks olnud. Poisid pidid veidi unistama kippuma. Aga selle vastu aitavat see, kui neid tüdrukute vahele paigutada, mitte omavahele jätta. Mõnel soovitas treener veidi rohkem pingutada. Kiitis ta Greete kiiret edasi arengut ja Adeele püüdlikkust. Pärast nii meeldivat vestlust võis õpetaja hea tundega koju minna. Rõõmu tundsin täna ja eile ka oma laste viisaka käitumise pärast saalis. Meie suudame rahulikult esinejat kuulata, ei sehkenda ega lobise tühja. Tore. Olen teie üle uhke ja julgen teiega koos kõikjale minna. Aitäh!

No comments: