Tuesday, January 20, 2009

20.jaanuar

Täna hommikul tundsin jälle seda tunnet, et tule kui unise ja mornina tahad kooli, nii kui klassiukse avad, sööstab sulle vastu selline positiivne energiapilv, et hoia alt! Magusalt algas päev ka, sest Andra kostitas kommidega. Haigused on veidi meid kimbutama hakanud. Aga midagi eriti tõsist õnneks mitte. Puudutakse päev või paar. Matemaatikat alustasime "Unise karupoja" mänguga. Peale Carmeni ja Adeele jäid kõik karupoegadeks. Carmen oli koguni nii edukas, et võitis topelt. Õppisime täna kahekohaliste arvude liitmist. Võtsime appi arvelaua, et oleks "puust ja punane". Näis, kas oli abi! Eesti keeles tegelesime vastandsõnadega. Muutsime ekraanil olevad laused vastupidisteks. Lugesime lugu radiaatorist ja miinuskraadidest. Arutlesime, kuidas meie kodud soojaks saavad. Tulemus sai selline:





Lugesime Viivi Luige luuletust külmast ilmast.



Peale kehalist ootas klassis üllatus. Jagati tasuta vihikuid. Kõigile oli 4 ruudulist vihikut. Kaks sai igaüks kohe kätte, kaks panime hoiule järgmiseks aastaks. Uuriti huviga. Leiti koomikseid, trips-traps-trulli tabelid, sodila, jm.
Hinnang tänasele magustoidule Sigridilt - hullulthea!
Loodusõpetuses mõõtsime - küll joonlauaga, küll kukesammudega. Mõõdetud sai klass ja koridorgi. Hiljem nägin, kuidas suuremadki meie järel koridori pikkust mõõtsid.
Peale tunde volditi juurde märkmikke ja meisterdati järjehoidjaid. Tüdrukud tegid kõvasti trenni. Vaatasime "Tuhkatriinu" filmi.

No comments: