Thursday, January 8, 2009

8.jaanuar

Tõsiselt külm hommik tõi meid täna kooli. Joonas on vist haigeks jäänud. Teised jõudsid kõik kohale. Lõpuks ometi on talv nagu peab!
Mitmel lapsel olid täna jälle Adeele valmistatud kaelaehted kaelas. Kuulsin, et ka homseks esitati tellimusi.
Matemaatikas mängisime Bingot. Topeltvõit läks Jaanusele, ka Carmen ja Andra olid võidukad.

Tegime palju rühmatööd. Ikka selleks, et treenida 100 piires arvutamist. Tekstülesanded lahendati koos paarilisega. Lisaülesande õige lahendus tõi lahendajale kommipurgist auhinna. Aitäh Marta emale, kes aitas eelmise aasta lõpus purki täita.
Üks eesti keele tund oli oma klassis, teine raamatukogus.Uurisime kalendrilehti ja püüdsime neilt palju erinevat infot välja lugeda. Seinale sai riputada ka uue "Tähekese" seinakalendri. Lugemisharjutus oktoobrikuu kohta oli täiesti täpselt täidetud Hedvikal ja Aigil. Nemad panid ka klassi seinakalendrisse kirja oma sünnipäevad. Tähelepanelikud lugejad olid ka Laura ja Adeele. Enne muinasjutu jutustama hakkamist kuulasime selle veel kord plaadilt üle. Ülesandeks oli leida, milline tegelane nii räägib. Kiitus Laurale, Jaanusele, Adeelele, Renekile, Andrale, Martale, Mardole ja Sigridile. Väga mõnusad muinasjutu rääkijad olid Jaanus ja Adeele.
Raamatukogus uurisime muinasjuttu "Lumeeit". Lauale olid valmis pandud raamatukuhjad. Neid võiks teisel poolaastal lugeda. Uuriti hoolega ja laenutati ka hoogsalt. Tädi Signel oli kohe tööd kuhjaga. Tundus, et mõnel tuli kohe lugemiseisu peale. Väga hea!
Loodusõpetuse tund algas slaidikavaga soost. Meil on nüüd klassis tore aparaat - projektor, mis näitab arvutipilti ekraanile. Vaatasime sootaimede pilte ja jutustasime sookurest. Pärast oli viktoriin. Parimateks sootaimede tundjateks osutusid Marta ja Triinu, poistest kogusid kõige rohkem punkte paar Jaanus-Karel. Kodune töö oli kõige põhjalikumalt kirja saanud Triinu, Marta ja Aigi vihikusse.
Peale tunde võis kamina- ja küünlatule valgel kuulata muinasjutte. Käsitööringis meisterdasime tükisuhkrust ja suhkruglasuurist küünlalaternaid. Kaerepere poest sai kõik suhkur ära ostetud, aga ikka jäi meile väheks. Õpetaja tõi peale tunde Raplast juurde. Homme saavad need teha, kes täna ei saanud.
Tegus päev!

No comments: