Friday, January 30, 2009

30.jaanuar

Tänane koolipäev oli hoopis teistmoodi. Juba hommikul oli elevust palju. Oodati, mis kostüümis keegi klassi astub. Terve kooli peal võis näha ainult mõnda üksikut last, kes polnud kostüümi peale mõelnud. Korraldajad kaheksandikud olid isegi hämmeldunud nii aktiivse osavõtu üle. Igale klassile oli antud oma teema: I kl - pensionärid ( eriti lahe oli neid rätikutega mutikesi söögilaua ääres näha, vaikselt popsiti riisi )II kl - elukutsed, III kl - presidendi vastuvõtule, IV kl - nõiad-võlurid, V kl - sportlased, VI kl - nohikud, VII kl - töömehed, VIII kl - koolivorm ja IX kl tited, õpetajad - punkarid. Korraldajad ei uskunud viimse hetkeni, et õpsid kaasa löövad, aga me võtsime asja päris tõsiselt. Nädal aega käis kostüümide kogumine ja valmistamine. Enne tundide algust oli õpetajate tuba täis saginat, tupeeriti juukseid, värviti silmi ja huuli, õhus oli paksult juukselakki. Vahetati kogemusi, kuidas rõngaid kinnitada ja millega juukseid värvida. Suhtlemisstiil õpilastega oli vastav kostüümile. Mõnelgi vajus suu päris pikaks ajaks lahti. Kui päeva lõpus lastelt küsisin, kas nad sellist õpetajat endale sooviksid, siis arvati, et pigem siiski mitte. Ainult uuriti, kuidas õpetaja endale haaknõelad kõrva sai riputada. Kallid vanemad, lubame, et esmaspäeval oleme taas "normaalsed" ja võite oma võsukesed meie hoolde usaldada.

Õppisime ikka ka sel päeval. Mates oli pranglimise võistlus. Oli viimane päev seda teha. Meie vanuseklassis on I-III klass. Ega meil just kerge endast vanematega jõudu katsuda ei ole, aga halba see ka kohe kindlasti kellelegi ei tee. Edetabel näitab, et meie parim pranglija on Adeele, kes jõudis 28. kohale. Teiste klasside omadest vaatasin järele on ta III. Meie kooli kolmandikest on tema ees 5 õpilast. 33. ja meie klassi II on Jaanus ning 44. ja meie klassi III on Joonas. Kahjuks ebaõnnestus võistlus mõnel tublil arvutajal tehnilistel põhjustel, nad olid kodus õhtul seda teinud.

Eesti keele tunnis mängisime ühte vana aja laste mängu "Tädi tuli linnast".


Muusikatunnis olla lauldud kõiki laule, mis laulikus erinevatest ametimeestest olemas. Kunstitunnis valmisid PVA liimiga lumehelbed ja liimisime lõuendit papile, et sellele maalima hakata.

No comments: