Thursday, January 22, 2009

22.jaanuar

Täna hommikul sattusime Carmeniga koos kooli minema. Imetlesime ilusat ilma. Tüdruk ütles väga ilusasti: "Ma tahaks, et iga aastaaeg oleks nii nagu peab - suvi soe ja talv külm. Mitte,et kevadel sajab lund ja talvel seda ei ole." Kas pole lihtne, aga õige?!
Koolis rõõmustasin selle üle, et on ainult 1 puuduja. Rõõm oli üürike, sest peale esimest tundi lahkus Sigrid, kes end halvasti tundis.
Bingos oli õnne täna Carmenil, Martal ja Laural. Harjutasime usinalt liitmist saja piires ja tegime tutvust ka lahutamisega.
Kirjutasime vastandsõnu, mis ilmaga seotud. Uurisime kodulehekülge http://www.ilm.ee/ Vaadata oli palju. Eriti tekitasid elevust veebikaamerad, mis näitavad erinevates Eesti paikades ilma reaalajas. Vaatasime Raplat ja Tartut ( Adeele uuris, kas isa kõnnib üle Raekoja platsi ). Õhinal uuriti ilmapilte äikesest, pilvedest, lumest, jääst. Nüüd olime valmis oma ilmateateid ette lugema. Esialgu oldi arglikud ja kõheldi Eesti kaardi ette astumisega. Esimesed julged olid Adeele, Hedvika ja Marta. Pärast seda olid ka teised julged. Eriti põhjalik oli Carmen. Ta oli isalt mitu head soovitust saanud, nad olid sama interneti lehekülge kodus uurinud. Kokku tuli palju toredaid mõtteid - soovitati kasutada helkurit, minna Otepääle suusatama ja kelgutama, mitte uisutada Peipsi jääl ega kihutada maanteel, sest on väga libe, jne. Põnev oli kuulata ja vaadata. Täitsa ilmatüdrukud kohe! Mitte viletsamad kui Kairit või Marvi või Peep Taimla. Lugesime lumesõja juttu ja koomiksit. Otsisime hulganisti tegusõnu suusamäe pildilt. Lumesõda peeti täna usinalt õueski. Eks igas sõjas ole ka kannatanuid. Nii meilgi. Homseks tuleb valmis mõelda lumesõja reeglid, siis ehk on ka kannatanuid vähem. Loodusõpetuses kaalusime täna kangkaaludega.

Ehitasime endale ise joonlauast ja pliiatsist kangkaalu. Kaaluvihiks olid 1 kr mündid, sest need kaaluvad 5 g. Oli mõnus töömeeleolu ja põnevust hulganisti. Rõõmustati õnnestumiste üle. Video on täna veidi isevärki. Omaarust lõpetasin filmimise ühel hetkel ära ja panin aparaadi Jaanuse lauale, aga hilisem üle vaatamine näitas, et aparaat jäi välja lülitamata ja muudkui salvestas. Seekord siis sedamoodi ...
Käsitööringis valmisid villast linnukesed. Pusimist oli, aga valmis said vahvad linnud.

No comments: