Tuesday, January 6, 2009

5.-6.jaanuar

Ongi vaheaeg läbi ja uus veerand alanud. Uudiseid uuel aastal meil
jagub - meid on nüüd klassis 15 ( nagu esimeses klassiski ). Juurde tuli Eidapere koolist Aigi ja taas on meiega armas Hedvika. Loodetavasti tunnevad nad end meie seas hästi.
Esimesel päeval midagi suurt veel ette ei võtnud. Rohkem uudistasime uusi õpikuid, vihikuid ja püüdsime end koolilainele sättida. Palju aega läks muidugi vaheaja juttudele ja loomulikult tuli pajatada teistele oma jõulukinkidest. Rõõm oli kuulda, et jõulutaat raamatuidki oli toonud. Tüdrukud olid ka usinad lugejad vaheajal olnud. Mõnel kohe 6 raamatut läbi!
Matemaatikas tuletasime meelde ruumiliste kujundite nimetusi. Nuputasime, mis sellise kujuga pakis olla võiks. Eesti keele tunnis lugesime luuletust koolimajast, mis talveunest ärkab. Uus tüdruk paistis silma kohe ilmeka lugemisega. Eelmise õpiku viktoriini võitsid Adeele ja Joonas. Lemmikirjanikeks valiti Leelo Tungal, Eno Raud ja Andrus Kivirähk. Kõige õpetlikum pala olevat olnud "Nohuvanad". Lemmikluuletused olid Juhhaidii!, Helve ja Ühepajatoit.
Vaheaja juttudest sai arvutitunnis valmis järgmine töö.

Kellel ujumisasjad kaasas olid, need said ujuda. Mõnel oli meelest läinud, et esmaspäeviti me ujume. Kunstitunnis kasutasime kärjepaberit. Sellest said lumememm ja pingviin omale kõhud. Puhtad ja vahvad tööd olid Greetel, Sigridil, Triinul, Andral, Martal, Laural ja Adeelel.
Täna kolmekuningapäeval sai kuusk klassist välja viidud. Sellega toimetasid poisid siis, kui tüdrukud võimlesid. Hedvika ja Andra püüdsid kõik okkad kokku pühkida. Ämber sai täis. Mehepojad lõikasid oksad maha ja murdsid tüve juppideks ( nii palju kui jõudu oli, sest saag oli luku taga ).



Plaan oli see kõik ära põletada, aga ilm oli hirmus tuuline, tule tegemine oleks liiga ohtlik olnud. Ootame ja vaatame!
Matemaatikas hakkasime õppima liitmist 100 piires. Tekstülesanded olid lumepallidest, -memmedest, -kindlustest. Esimene kodune töö sai ka määratud. Eesti keeles luges õpetaja mõned luuletused jõulukinkidest. Panime tahvlile kirja ise hulga jõulukinke, nt presidendile limusiin, ärimehele kohver, emale ehtekarp, Gerd Kantrile ketas, Tanel Padarile kitarr, beebile lutt, õpetajale sall, vanaisale prillid, isale tööriistad, jne. Pärast proovisime neid sõnu ka poolitada, silbitada. Töövihikus valmis ärakiri 2 lapse koolivaheajast. Eriti kaunid tähed olid Carmeni vihikus. Kiitus täpse töö eest veel Triinule, Jaanusele, Martale, Mardole, Aigile, Laurale, Adeelele ja Renekile. Kuulasime mõnusat lugu koolivaheajast maal vanaisa juures. Püüdsime leida üles kõik 12 ees oleva kuu nimetused. Homme kuulame muinasjuttu "Kaksteist kuud". Kehalises mängiti-treeniti pallide ja rõngastega. Hedvika arust on Valtus paremad keka tunnid kui linnas, sest siin saab ikka mängida ka. Loodusõpetuse tund algas imelike häältega õpetaja arvutist. Lõpuks selgus, et helipildil kõndis keegi soos. Soo oligi tänase tunni teemaks. Uudistasime soo taimi, loomi-linde, turvast. Kuulasime hääli erinevatelt soo elanikelt. Nii see päev jälle läbi sai!
NB! Võimlejate emad!!! Õpetaja Kadil on järgmiseks nädalaks vaja teie otsust suvise Soome sõidu kohta! Kes pole meili saanud, neile jagan kirjad.

No comments: