Monday, January 26, 2009

26.jaanuar

Täna hommikul oli tahvlil selline kiri. Aga kahjuks sünnipäevalaps kooli ei jõudnudki. Puudujaid kokku oli 3. Ikka oleme hädas haigustega ja ujumagi ei saanud kõik kohalolijad minna. Kõige suurem nohutaja oli aga täna õpetaja. Külmetasin laupäeval arvutikursusel nii kõvasti, et nüüd on tagajärg - tilkuv nina - käes.
Mardo ei jõudnud ära imestada, et kuidas õpetaja täna nii vara kooli jõudis. Mul oli plaanis printida välja algava pühvliaasta puhul mõned mõistatused ja töölehed. Teise tunni lõpus viisime uue aasta tervitused esimesele ja kolmandale klassile. Esimest klassi õnnestus kenasti üllatada, aga kolmandas klassis oli
õpetaja Anne üksi, sest kolmandikud olid kekas. Mõistatusi lahendati usinalt terve päeva jooksul. Otsiti inglise keelset pühvli( härja ) nime OX tähesegadikust, leiti pühvlile õige tee õnneraha ümbrikuni ja puuriti pühvlile teed läbi labürindi.
Matemaatika tunnis mängis taustaks hiina laste uue aasta laul. Pranglisime hoolega, sest sel nädalal tuleb ära täita võistlusväljak. Edatabeli ees on Adeele, Joonas ja Jaanus. Ei imesta Adeele edu üle, sest ta on nädalavahetusel kõvasti trenni teinud ja nii mõnegi vastase nüüd seljatanud.
Rõõmustav oli täna juturaamatutest ülevaate tegemine. Väga toredasti osati rääkida oma pooleli olevast või lõpetatud raamatust. Ääretult põhjaliku ülevaate sain Sigridilt ja Jaanuselt. Mõnusaid jutustajaid oli palju. Aigi paistis silma hea sõnavaraga, seda see juturaamatute lugemine meiega tegema peakski. Unustajaid ei olnud. Mõnel oli veidi vähe võitu raamat edasi läinud, aga oli ka vahva lumine nädalavahetus, loodetavasti kulus aeg lumes. Üllatas mind täna tunnis aga see, et mitu last teatas, et nad ei ole näinud filmi "Kevade". Kas see on tõesti võimalik? Marta oli aga väga asjaga kursis ja oskas mitmeid tegelasi nimetada. Kuulasime katkendit raamatust "Kevade", kus Toots Teele jääle meelitab. Jääauku kukkumisest rääkis ka tänane lugemispala. Nii õnnetult seal asjad Peetriga ei läinud kui Arnoga.
Talvepildid said täna valmis. Väga toredad. Kõik kohe "5" väärt. Tööd on hoogsad ja neil on palju liikumist. Järjehoidjatel said karvased nohuvanad ja -pikud näod pähe ja käed-jalad külge.



Peale tunde lippas enamus klubisse kinno.

No comments: