Monday, April 14, 2008

14.APRILL

Jälle uus nädal käes. Nädalavahetus oli toimekas. Marta käis Lellaperes, Laura Kohilas, õpetaja Tallinnas kontserdil. Mardo sai uue kutsika ja Triinu kassil olid pojad. Õues toimetajaid oli palju. Greete, Hedvika ja Triinu olid mudarallit teinud. Carmen tegi nukule riideid, Hedvika aitas emal saia küpsetada. Andra pidi haigevoodis olema. Meie pikalt põdejad jõudsid ka lõpuks kooli. Rõõm oli kuulda, et nad olid sel ajal usinalt juturaamatut lugenud. Adeele on juba lõpetamas kolmandat paksu raamatut. Renek tõi täna kooli kaasa raamatu dinosaurustest. Seda uuriti hoolega.
Hedvika ja Mirjam ratsutasid. Üks päris hobusega, teine meisterdas hobuse ise( toolid, hommikumantlivöö, tekk, jne ). Laura sai omale Lotte nuku.

Esimeses tunnis sellest kõigest rääkisimegi. Käisime ka tädi Ilmet õnnitlemas sünnipäeva puhul. Lugemiseks aega ei jäänudki, aga kirjutasime hoolega. Esmalt sõnu piltidelt. Tuli meeles pidada reeglit, mis räägib sulghäälikust s ja h kõrval. Kõige täpsemad kirjutajad olid Mardo, Triinu ja Adeele. Kenasti läks ka Carmenil, Andral, Martal, Hedvikal, Joonasel ja Mirjamil. Õppisime selgeks kirjatähe O. Kirjutasime selle tähega nimesid. Koduse kirjatöö eest kiitus Adeelele, Renekile ja Karelile.Kenad tööd olid veel Hedvikal, Andral, Triinul ja Greetel.

Matemaatika tunni algul tuli läbi teha pikk ahel arvutusülesandeid. Selle läbisid veatult Carmen, Andra, Adeele, Greete, Karel ja Hedvika. Lõppvastus oli 10. See arv oligi tänase tunni peategelane. Lugesime kümnelisi, liitsime ja lahutasime. See ei olnud keerukas töö. Appi sai võetud nii arvelaud kui kotikesed.Töövihiku ülesanded lausa lendasid.
Lennates läksid ka kehaline ja muusikatund. Homme sõidame peale teist tundi teatrisse.

24.APRILLIL ON KOOLIS FOTOGRAAF!

No comments: