Monday, April 21, 2008

21.APRILL

Jälle üks tore nädalavahetus läbi. Palju sõideti seekord ratastega. Karel, Jaanus ja Joonas olid koos kihutanud. Ka Hedvikale meeldib rattasõit. Lisaks käis ta koos Triinu ja Carmeniga spordimajas esinemas ja pidas veel vanaema sünnipäeva. Sünnipäev oli ka Mardo vennal Markol. Mardol oli täna kaasas uhke veneetsia mask.
Triinu oli aga koolis pronksmedal kaelas. Ta jõudis käia laupäeval Järvakandis vibuvõistlustel. Andra ja Carmen kasutasid tasuta ujumise võimalust südamepäeval. Mirjamil olid väga töised päevad. Uue kodu ümbrus vajab korrastamist. Laura käis külas tädil, kellel kodus 18 rotti. Renek oli nautinud laupäeval kodus olekut ilma vanemateta. Siis olevat saanud arvutis olla nii kaua kui ise tahtis, keegi ei keelanud. Marta grillis. Tema koduteel käis teehöövel ja nüüd olevat palju kive tee peal. Õpetajal oli maalritöö käsil.
Carmen oli valmistanud uhke plakati. Uurisime sellel olevaid pilte ja leidsime mitmeid tuntud Eesti inimesi.
Eesti keele tunnis kordasime õpitud kirjareegleid. Neid järgides täitsime mitu töövihiku harjutust. Õiged sulghäälikud ja suured algustähed valisid Sigrid, Triinu, Andra, Jaanus, Hedvika, Joonas, Laura, Mirjam ja Renek.
Õpetaja tutvustas vahvaid Soome lasteraamatuid mängukarudest Urbost ja Turbost. Neid uuriti veel vahetunniski.

Oma õpikust lugesid tüdrukud lugu sellest, kuidas mõmmikud Barbiega peeneid prouasid mängisid ning poisid sellest, kuidas aaret otsimas käidi. Lugemismappe oli õpetaja lauale tänaseks kogunenud juba mitmeid. Carmen oli lugenud Tuksist, Triinu sai läbi "Sipsiku" ja kitsetalle raamatu, Marta luges Sööbikust ja Pisikust, Hedvika ponist. Andra lõpetas koguni kolm raamatut. Tublid tüdrukud! Kõige ilusamad E-tähed olid Hedvika kirjalehel. Kiita tahaks veel Carmenit, Triinut, Martat, Mirjamit. Õnnitluskaart oli kõige kaunima kirjaga Carmenil ja Triinul. Kenad kaardid olid veel Sigridil, Jaanusel ja Mirjamil. Kirjaleht Eestimaast oli kõige täpsem Karelil, Renekil ja Carmenil. Matemaatikas harjutasime täiskümnele ühekohalise arvu liitmist ja kahekohalise arvu koostist. See töö läks lennates. Töövihikus jõudsime lahendada ära ka terve hulga homsest tööst, siis saab midagi muud ette võtta ( väike plaan mul juba on!). Kehalises joosti täna pendelteatejooksu. Kolmapäeval on jooksuvõistlused! Muusikatunnis kuulati Mozarti "Väikest öömuusikat". Vaadati piltidelt erinevaid keelpille. Astmenimedega laulmise eest said kiitused Hedvika ja Sigrid.

No comments: