Tuesday, April 29, 2008

29.APRILL

Täna oli juba täitsa suvi väljas. Olevat olnud soojarekord. Kõik on terved ja koolis.
Eesti keele tunni alguses andis õpetaja vihjeid erinevate lasteraamatute tegelaste kohta. Meie proovisime neid ära arvata ja kirjutasime nende nimesid. Alguses oli kõigil hästi meeles, et nimed algavad suure algustähega, aga lõpupoole kippus see mõnel meelest minema. Kõige raskem oli ära tunda Kunksmoori. Lõpuks õnnestus see ainsana Renekil. Imestama pani, et mõni ei tundnud Sipsikut ära. Vaatasime õpetaja kaasa toodud muinasjuttude raamatuid. Mõni oli nii läbi loetud, et kaaned kippusid küljest kukkuma. Õppisime, et raamatute pealkiri pannakse jutumärkide vahele. Eriti suur raamatute huviline paistis olevat Greete.


Lõpetasime oma P-tähe kirjalehed. Siingi oli virnas mitu raamatut - "Pätu", "Peetrike" ja "Punamütsike". Mõni jõudis juba ka B-tähti kirjutama hakata. Lugemine tuli täna väga hästi välja. Muinasjutt kitsetalledest meeldis vist, sest kõigil lugejatel läks väga hästi. Hinde "5" teenisid välja Greete, Marta, Sigrid, Andra, Joonas, Adeele. Kõige ilmekamalt esinesid Mardo ja Renek. Lisaks kenale lugemisele jutustasid muinasjutu kenasti lõpuni Mirjam ja Hedvika. Marta oli kodust kaasa toonud oma muinasjutu raamatu. Vaatasime selle illustratsioone.
Matemaatikas mängisime täna Bingot, sest neljapäev on ju vaba päev. Õnnelikud võitjad olid Mirjam, Marta ja Greete. Mängisime uuesti eile õpitud äraarvamismängu. Selles peab olema hästi tähelepanelik kuulaja ja saadud vihjetest järeldusi tegema. Siin oli kõige edukam Joonas. Tema teenis 3 kommi ehk ei eksinud kordagi. Asusime mõõtmisülesannete juurde. Mõõtsime oma joonlauaga sentimeetreid ja klassi joonlauaga meetreid. Saime teada, et meetris on täpselt 100 cm.
Loodusõpetuseks läksime õue. Panime teki murule maha, sellest sai "tool". "Laudadeks" tõime klassist oma toolid. Tekkis selline ümmargune
"klass". Asusime õppima. Mõni oli hädas päikesega, mis silma kippus paistma. Arutasime, miks erinevaid taimi kasvatatakse. Täitsime selle kohta töövihikus tabeli. Kui töölehed laiali jaotatud ja selgitused kuulatud, siis võis oma tooliga kolida meeldivasse kohta. Mõni puges varju.




Osad jõudsid ka kevadlilledele nimesid sobitada. Selleks oli õpetaja magnettahvli õue tirinud. Tuul viis ühe sedeli lillenimega lendu ja kadunuks ta jäigi. Koduse kellade töö eest töövihikus saab kiita Carmenit, Renekit, Andrat, Martat, Mardot, Sigridit ja Hedvikat. Kahjuks oli aga mitu poolikut tööd ja ka täiesti tegemata töid. Tunnis olid väga hoolikalt lillede nimesid kirjutanud Sigrid, Hedvika, Andra, Jaanus.
Kehalise tunnis oli täna väga palav. Hüpati kaugust.
Õhtul oli klubis näitemänge vaatamas päris palju meie klassi õpilasi. Mardo ja Laura hoidsid pöialt oma vendadele, Greete onu Kerdile, Andra õele. Valiti selle aasta Teatri-Mann ja Teatri-Tõnn. Nendeks said Merit 7.klassist ja Martin 2.klassist. Lõpuks söödi ühiselt torti.

No comments: