Monday, April 7, 2008

7.APRILL

Oli ilus kevadine nädalavahetus. Tore oli kuulda, et kõik said palju õues olla. Sõideti ratastega, grilliti, koristati õue. Laura sai uued rulluisud. Muidugi käidi ka saunas ja vanaemal külas. Õnneks said Karel ja Carmen juba kooli. Neist pikk haigus jagu ei saanud. Carmenilt sain täna väga toreda kirja. Lisaks veel vahva kingituse - nimederaamatu.Carmeni emal oli nädalavahetusel palju tegemist, ta lõikas välja Lottede seelikuid.
Nüüd murdis aga palavik maha Mardo. Adeele, Mirjam, Triinu põevad endiselt. Loodame, et reedeks saavad nemadki terveks, sest siis läheme ju Tallinna reisile.
Eesti keele tunnis alustasime kordamisülesandega tahvlil.Tuli leida vastava tähega algavaid sõnu, neist lauseid teha, määrata häälikute liik. Lugesime lugu "Elekter läks ära". Pärast eilset äikest, müristamist ja vihma sobis see lugu väga hästi. Arutlesime, mis kõik jääb tegemata kui pole elektrit. Joonas ei saanud aru, miks siis Anna raamatut ei lugenud kui elektrit polnud, see ei käi ju elektriga. Täitsime loetud loo põhjal 2 lugemisharjutust ja valisime tormi loosse täishäälikuid. Siin teenisid kiituse väga hea töö eest Marta, Jaanus, Karel, Joonas ja Laura. Karel oli nii hoos, et peale tunde palus õpetajalt tema vihiku ja täitis sama töö veel sealgi.
Matemaatikas alustasime kadunud arvude otsimisega. See lehvikutega mäng on Reneki lemmik, nii ta ütles. Mänge oli veel. Kõik said kordamööda käia klassi ees "kalameheks". Tuli igale kalale leida sobiv saba, ikka nii, et võrdus ja vastus kokku sobiks. Kiiremad kalamehed olid Jaanus, Joonas ja Hedvika. Teised mängisid sel ajal lepatriinumänge. Siin oli Laura väga kiire ja jõudis palju. Lahutasime arvudest 17 ja 18. Koduse töö eest kiitus Greetele, Martale, Joonasele, Laurale, Renekile. Mõned tööd olid kahjuks poolikud.
Tänan vanemaid, kes kiirelt oma vastused saatsid. Tore, et Reneki ema meiega kaasa tuleb reedel.

No comments: