Sunday, April 20, 2008

18.APRILL

Reede. Hommikul ütles küll usin korrapidaja, et on esmaspäev, aga õnneks siiski ei alga kohe uus nädal, vaid saab ikka pisut puhata vahepeal. Kooli sai Jaanus.
Täna luges õpetaja loo ühest kummalisest perekonnast. Seal peseb ema iga päev puhtaks kuni seitse last, et oma jagu üles leida. Õhtuks on terve pere väsinud, aga tegus laps ise mitte üldsegi.Hoolikaimad kuulajad olid Joonas, Jaanus, Triinu. Tublid olid veel Greete, Marta ja Hedvika. Lugesime lustakat näidendit lapse "raskest elust". Suurtele ju meeldib last keelata, käskida ja kamandada. Arutlesime, kas on parem olla laps või suur. Arvamusi oli mitmeid. Suurtel on rohkem raha, saavad reisida, vaba päeva töölt võtta,... Lapsed aga võivad kogu aeg mängida, ei pea tööl käima. Treenisime ikka sulghäälikute kirjutamist.
Loodusõpetuses tegelesime ajamõõtmisega. Uudistasime erinevaid kelli, saime teada kellade ajaloost ja arengust. Eriti huvitav oli hiinlaste äratuskell, kus niidi läbi põledes kukuvad kuulid metalltaldrikule. Proovisime põrandale ise päikesekella tekitada. Mõõtes selgus, et meie klassi põrandale mahuks napilt Inglismaal asuva Big Ben kella numbrilaud. Kellaaegade õppimine tuleb aga edaspidi veel tõsiselt käsile võtta, sest siin on segadust veel küllaga.
Esimeses kunstitunnis lõikasime eile maalitud paberitest tulpe välja. Püüdsime neist kauneid kompositsioone moodustada. Tööd tulid välja ilusad. Vaja nad veel ära raamida.
Teises tunnis puhastasime lillepotte. Segasime kokku kollase värvi, PVA liimi ja liiva. Selle seguga tupsutasime vanad potid rõõmsalt kollasteks. Pärast kuivamist kaunistame nad veel ja võibki seemned mulda pista.
Võibki minna nädalavahetust pidama. Lubab ilusat ilma. Osadel tüdrukutel on pühapäeval spordimajas esinemine. Edu neile! Carmeni ema on suure töö ära teinud ja kostüümid on tänaseks valmis õmmeldud.

No comments: