Monday, April 28, 2008

28.APRILL

Oli kaunis nädalavahetus. Ilm oli uskumatult soe. Tundub, et eriti populaarne oli meie klassi rahval grillimine, batuudil hüppamine ja rattasõit. Poisid olla ratastega "Polkut ja pätti" mänginud, mängiti ka ukakat. Joonas paistab, et on juba rohkem Kaerepere kui Kehtna poiss. Sigrid käis sõbra juures mängimas, korjas palju lilli. Laura ja Greete mängisid liivakastis. Greete sai omale Jääaja nukud. Marta sai terve päeva külalistega mängida. Karel käis reedel korvpalli võistlustel, tagasi tuldi taas esikohaga. 1.mail pidavat olema uus mäng Rakveres. Hoiame pöialt! Mirjam on meil ujumislembene, seekord ujus ta Valtu ujulas. Andra käis tädile kingitust ostmas. Osteti LEHM! Adeele isa viis nad õega loodusmuuseumi, sest siis kui meie klassiga seal käisime, oli ta kahjuks haige. Adeele arvas küll, et klassiga oleks lõbusam olnud, aga saime siiski muljeid vahetada. Nad käisid veel Energiakeskuses. Triinu ja Carmen jagasid muljeid võimlemispeolt. Tänud Laurale, kes oma Lotte nukku lahkelt Carmenile laenas. Mardol oli aga olnud veidi nukker nädalavahetus, sest tuli kutsikaga käia loomaarsti juures. Kutsikas oli nõelata saanud ja nina oli täitsa paistes. Loodame, et ta paraneb kiiresti. Aga lõbus lugu oli Mardol ka - leidis liivakastist särgi! Peaks ka hoolega liivakaste uurima hakkama, äkki õnnestub samuti garderoobi uuendada!
Tänud Reneki emale, kes meie kleepsuvarusid taas täiendas.
Õpetajal oli ka üks kummaline uudis. Nädalavahetusel on hiired taas meie plastiliiniga maiustamas käinud. Joonase, Reneki, Adeele ja Carmeni tööd olid eriti maitsvad. Neist jäi siis niipalju järele kui pildil näha. Poistele tegi see nalja, aga Adeele oli päris õnnetu. Mõned tööd vajasid veel veidi remonti.
Täna jätkasime muinasjutu teemal. Õpetaja luges luuletuse ette muinasjututaadist. Arutlesime, mis pilte silma ette tekkis seda kuulates. Mirjamil oli, millest rääkida. Iga pingirida sai ümbriku, milles ühe muinasjutu tegelase nimetähed. Need õnnestus kõige kiiremini kokku saada I real.

Üsna väikese vahega saadi kokku Okasroosike ja Punamütsike. Poistel valmistas aga tõsist peavalu Tuhkatriinu nimi. Tüdrukud tulid appi.
Lugesime tuttavat muinasjuttu "Hunt ja seitse kitsetalle". Proovisime moonutada oma häält vastavalt tegelasele. Õpetaja luges ette ühe targa mehe sõnad - "Emakeel on ilus nagu muinasjutt". Saime teada suurte inimeste muinasjutust, et eesti keel olla ülemaailmsel keelte iludusvõistlusel itaalia keele järgi saanud II koha. Võistles lause "Sõida tasa üle silla". Täishäälikud panevad meie keele kaunilt kõlama. Seepärast tegelesimegi täishäälikute harjutustega vihikus. Kaks harjutust tegime ühiselt, ühega proovis igaüks ise hakkama saada. Ei tohtinud ka unustada reegleid suure algustähe kohta. Kiitus Karelile, Laurale, Carmenile, Martale, Triinule ja Andrale. Kahjuks ei saa jagada kiitusi aga viimaste kirjalehtede eest. T- ja F-tähed oleks võinud olla korralikumad, palju oli lohakusvigu. Ega vist eriti ei pingutatud? Peaasi, et oleks tehtud. Loodetavasti tulevad täna alustatud P-tähtede lehed kaunimad.
Matemaatikas pidasime täna maha ühe arvutamisvõistluse. Ikka nii, et kapteniks saavad need, kes eelmisel korral võidukad olid. Seekord õnnestus võita Joonase rühmal. Selles olid veel Karel, Renek, Marta ja Mardo. Kõige rohkem punkte kogunes täna Joonasel. Väga tublid arvutajad olid veel Andra, Jaanus ja Laura. Õppisime selgeks ka uue äraarvamismängu JAH/EI. See meenutas paljudele kohe Jõekalda saadet. Saadud vihjete järgi tuli ära arvata arv. Väga ruttu saadi asjale pihta ja esimesed võitjad olid Carmen, Triinu ja Laura. Tuletasime meelde järgarve. Liitsime-lahutasime täiskümneid ja kahekohalisele arvule ühekohalist. Vetaud tööd olid Laural, Joonasel, Adeelel, Mirjamil ja Karelil. Kiitus ka Carmenile, Triinule, Jaanusele, Andrale, Martale.
Kehalise tunni asemel olime arvutiklassis. Internet küll algul jupsis, aga direktori abiga sai kõik jälle korda. Kordamööda käisime arvutite taga mängimas mängu "Purusta munad". Teised samal ajal täitsid töövihikuid ja kirjutasid tähti. Muna läks puruks siis, kui valiti õige vastus. Kõik ei saanud vist hästi aru, kuidas puuduvat arvu leida, sest muidu poleks ikka 20 viga tulnud! Kõige osavamaks osutus Jaanus, sest ta ei eksinud kumbagis mängus. Liitmises olid osavaimad Triinu, Adeele ja Marta. Nendelgi polnud vigu. Kõige kiiremad olid Adeele, Carmen, Marta, Mirjam, Laura. Lahutamine nii ladusalt ei läinud. Peale Jaanuse ei saanud veatut tulemust keegi. Parimad tulemused olid Adeelel, Laural, Carmenil. Poistest sai päris kenasti hakkama Mardo. Eks hätta kippusid jääma need, kes näppudel arvutavad, sest sekundid ju aina lendavad näppude lugemise ajal.
Muusikatunnis olid väga tublid lauljad Jaanus, Andra, Greete ja Renek. Mõni tubli laulja jäi sõnadega hätta. Õnnitleti ka muusikaõpetajat sünnipäeva puhul.

No comments: