Tuesday, April 15, 2008

15.APRILL

Tänu Mardole on meil klassis nüüd kaunis kevadõis.
Olime koolis kaks tundi enne teatrisse minekut. Jõudsime teha nii mõndagi. Eesti keele tunnis luges õpetaja ette loo "Kratt Kata põletab kulu". Oli väga õpetlik lugu. Tuleohust ja -ohutusest rääkisime pikalt. Ise lugesime teisest Kratt Kata õnnetusest tulega. Sõna "tuli" võib aga olla mitmes tähenduses nagu ka sõna "tee". Proovisime just seda õiget lausetesse panna. Harjutasime taas sulghääliku kirjutamist s ja h kõrvale. Ka kodune töö on sama liiki. Lugemismapi esitasid täna Sigrid, Karel ja Mirjam. Neil kõigil on jäänud veel lugeda ainult üks kohustuslik raamat. Sigrid lõpetas "Sipsiku", Mirjam raamatu kitsetallest, Karel on läbi lugenud "Tublid loomad" ja veel ühe luuletuste raamatu. Kiitus neile kõigile.
Matemaatikas oli lihtne tund. Tegelesime täiskümnetega. Võrdlesime neid, järjestasime, liitsime ja lahutasime.
Kodus harjutatud ülesanne tuli enamusel väga hästi välja, ainult paaril õpilasel lipsas üks veake sisse. Tunni töö eest töövihikus kiitus Carmenile, Martale ja Mirjamile, kes ei eksinud kordagi. Jäi veel aega valida omale meeldiv tööleht ja arvutada ning värvida. Täiesti veatud tööd olid Karelil, Renekil, Laural ja Martal. Kiita võib veel Adeelet, Mirjamit ja Triinut.
Nüüd läks kiireks. Asjad kokku ja riidesse. Greete läks teise klassi koolipäeva jätkama, vastu saime sealt teatrihuvilise Kareli, kes haigeks jäänud Jaanuse asemel meiega Tallinna tuli. Õpetaja kirjutas enne klassist lahkumist tahvlile ...
Kui tagasi jõudsin, siis oli tahvlile juba ilmunud uus tekst ... Arvan, et autor on Mirjam.
Meiega sõitis kaasa tädi Helgi, kes hoolitses meie bussisõidu eest ja tänu temale tasusime ainult teatripileti hinna. Bussisõit läks edukalt. YES! Mitte ühtegi oksendajat! Linna jõudes oli meil enne etendust veel pisut aega. Käisime Linnahalli juures, õigemini selle katusel. Nägime merd, laevu, helikopteri platsi, purskkaevu.
Teatris kiirustasime kohe oma kohtadele, isegi kava ostmine jäi vaheajaks. Nii ees pole me veel istunud - neljas rida, katsu või käega näitlejaid. Mõni küll kahetses, et me rõdul ei ole. Näidend oli tõesti fantaasiaküllane. Siin võis ära tunda mitme muinasloo tegelasi ja detaile. Tegevused vahetusid kiirelt, igav ei saanud küll hakata. Jälgisin silmanurgast meie lapsi. Silmad olid pärani ja üksisilmi ahmiti laval toimuvat. Nalja oli küll ja veel. Mulle jäi eriti meelde nutikalt lavastatud stseen varjudega võitlemisest. Oli ka tuld ja pauke. Kuri võlur hirmutas minu kõrval istunud mehe päris ära, aga Adeele jälle tunnistas ta parimaks tegelaseks. Pidevalt pidin sosistajatele kinnitama, et see on ainult mäng, mitte päris elu.Tundsime ära mitu näitlejat, ikka tänu teleseriaalidele. Vaheajal külastasime teise korruse kohvikut. Teised teatrikülastajad ei leidnud seda kohe üles, nii et meil oli mõnus oma oste teha ja maiustada. Seegi kuulub ju ühe mõnusa teatripäeva juurde.Huvilised käisid kava ostmas. Loomulikult tegi kõik kaasa ka Adeele Lotte. Nagu alati. Mirjami jänes sai ka etendusest osa.

Hiljem bussis tagasiteel tundus, et muljed olid head. Jään põnevusega päevaraamatuid ootama. Minule meeldis etendus väga. Bussiaknast nägime ka neid kohti, kus alles reedel käisime. Joonas oskas väga hästi vastata kõigile küsimustele, kõik nimedki olid tal kenasti meeles. Lõpuks nägime ära ka palju räägitud Paksu Margareeta torni. Kodutee möödus lõbusalt. Näiteks Hedvika saatis õpetaja telefoni kauni pildi hobusest. Selline teistmoodi koolipäev jällegi!

No comments: