Sunday, May 18, 2008

16.MAI

Reede. Pärast pikka reisipäeva on kooli jõudnud 13 last.
Ega me midagi keerulist täna ette ei võtagi. Esimene tund kordame paremat ja vasakut poolt. Selleks teeme paarides tähelepanumänge vaheldumisi liikumismängudega. Ühe mängu teeme ka kiiruse peale. Selles tuleb leida poisiga täpselt samas asendis seisev tüdruk. Vaadata tuleb hoolega nende paremat-vasakut kätt-jalga. Esimesena lõpetab Mirjam.Hiljem selgub, et võitjaks tuli hoopis Laura, kes oli täpsem.Teise koha saab Carmen ja kolmanda Triinu. Täpsed olid veel Joonas, Greete, Hedvika, Adeele. Ka lugemispala räägib paremast ja pahemast käest. Õpime sõrmede nimesid.
Loodusõpetuses räägime taas lindudest, seekord nende pesadest. Töövihikus on harjutus kodulindudest. Lõpuks on viktoriin kevadlilledest.
Kõik 12 lille tundsid ära Mirjam, Joonas, Hedvika, Marta, Triinu ja Carmen. Üks mees annab võilillele nimeks tulp!!! Õpetaja lemmiklille meelespead teavad kõik. Kunstitunnis lõpetame oma kuldnokkade pildid.
Pärast söögivahetundi kohtume kirjanik Ülo Pikkoviga. Ta on tegelikult rohkem filme kui raamatuid teinud. Meie käes Lottesid nähes ütleb ta, et ka tema aitas kaasa selle filmi sünnile. Tegemisel on uus Lotte film. Tema esimene raamat "Uneraamat" on meil paljudel olemas, sest Valtu lasteaia lõpetajatele kingiti see eelmine aasta. See on üks hästi armas raamat pilvelammastest. Ülo Pikkovi juured on meie kandis Saunakülas, kus taisa praegugi elab. Ta luges meile ette oma uue raamatu, mis alles sügisel ilmub. Pildid on veel teoksil. Tegelikult pidavatki talle rohkem joonistamine meeldima. Lugu oli laisast pensionil olevast politseikoerast Laisust ja presidendi torukübarast. Pärast lugemist ootas ta lastelt soovitusi ja parandusi. Mõned head mõtted pani ta oma märkmikku kirja ja lubas nendele mõelda. Kõigile mõtete avaldajatele kinkis ta oma raamatu. Nii heldet kirjanikku pole meie koolis veel käinud! Meie klassi lapsed said peaaegu kõik omale raamatu. Mirjam oli selle üle väga õnnelik. Võeti autogramme. Raamatuid osteti usinalt ka fuajeest raamatumüügilt. Hedvika oli väga usin ostja. Ka Carmen ja Adeele tundsid rõõmu ostetud raamatutest. Tädi Helgi tegi kokkuvõtteid möödunud kirjanduspäevadest. Seekord valiti postkaardile II klassi Merilini pilt. Hiljem sain teada, et Adeele sai Kehtna valla algklasside kirjandusviktoriinis II koha. Ta jäi ainult ühe punktiga alla võitjale. Täna kutsus ta tüdrukud oma sünnipäevapeole.

No comments: