Thursday, May 8, 2008

8.MAI

Tänane päev oli tore. Selline asjalik, rahulik ja töine.
Kaks uut Lottet oli ka jälle kooli jõudnud.
Esimese tunni ajal käisid mudilaskoori lauljad klubis proovis. See tähendab, et klassi jäi 4 poissi ja Mirjam. Tegime selle ajaga ära samuti suure töö. Panime koridori ülesse meie töödest näituse. Seal olid juba väljas II-IV klassi imekaunid pildid. Kindlasti ootame vanemaid seda toredat näitust vaatama koolimajja. See on homsest alates avatud. Teiseks tunniks oli jälle pere koos. Kordasime ikka luuletust homseks peoks. Kirjutasime etteütlust. 9 õpilast kirjutas töö hindele "5". Väga tore! Käekirjadega jäi õpetaja täitsa rahule. Tööd on üldiselt ilusad, puhtad ja loetava kirjaga. Ka kirjalehed R-tähega olid kaunid. Viisi kogunes hulganisti. Peale etteütlust loeb õpetaja ikka mõne loo ette. Tänaseks looks oli Tiia Toometi ( Carmen rõõmustas seda nime kuuldes ! )"Jäätisesöömise jutt". Õpetaja alustas, aga peagi oskasid kõik juba ise jätkata. Hedvika oli see, kes varsti märkas, et lugu on ju lõputa, nii võib seda lõpmatuseni jätkata. Seepärast lõpetas õpetaja loo sõnadega "... ja kui poest jäätis pole otsa saanud, siis söövad nad nii tänase päevani." Töövihikus värvisime ja kirjutasime sõnu, mis algavad j-ga. Tunni lõpuks oli lõbus joonistamisülesanne. Joonistati j-tähega algavaid asju parema ja vasaku käega. Sai palju nalja.









Matemaatikas mängisime loomulikult Bingot. Neljapäev ju! Sigridil veab selles mängus eriliselt. Täna jälle topelt võit! Võitsid veel Joonas, Jaanus, Adeele, Andra. Väga oodati taas poemängu. Nüüd oldi ostjateks korda mööda. Valetšekke oli täna vähem. Kiire ja täpse teenindusega paistis silma III pingirida - Jaanus, Karel, Hedvika ja Joonas. Kuna kaupluses ei saa ainult rahaga tegeleda, siis võtsime appi ka kilogrammid. Kaupa on ju vaja kaaluda kah! Uurisime, mida teevad kaaluvihid ja kuidas kaalukausid liiguvad. Nuputasime kastide massi ja massi järgi laste seljakotte. Selles olid nutikad Mardo, Karel, Andra, Jaanus, Adeele, Carmen, Joonas, Laura, Hedvika. Kilogrammide liitmine ja lahutamine ei valmistanud mingeid probleeme Karelile ja Carmenile. Tublid olid veel selles töös Triinu, Renek, Mirjam, Adeele, Jaanus ja Andra.
Suurel vahetunnil sai õues mängida ja olla. Viimases tunnis oli väga magus töö. Õpetaja oli lauale sättinud hulga toiduaineid. Tarkpead said kohe aru, et neist saab teha küpsisetorti. Läkski tööks lahti. Küpsised torni, hapukoor vahele.


















Ikka suhu ka vahepeal midagi! Kaunistamine on muidugi kõige mõnusam töö. Selleks olid maasikad, šokolaad, kommid, metsamarja ja tutti-frutti krõbinad. Küll oleks kohe tahtnud koogi nahka pista! Igaüks mõtles veel oma koogile nime. Martale tegi õpetaja koogi, sest tema valiti üheks mudilaskoori esindajaks Raplasse suurde kooride ühisproovi. Käsitööringis valmisid villast liblikad ja maaliti võinuge.

No comments: