Thursday, May 1, 2008

30.APRILL

Täna on kolmapäev, aga tunne on nagu oleks reede, sest homme on ju vaba päev.
Alustasime kohe päeva etteütluse kirjutamisega. Vaatasime üle, kas pliiatsid on teravad, kas kustukumm ja joonlaud on käeulatuses, kas istumisasend on korras ja läks lahti. Tundub, et seekord oli kodus usinasti harjutatud. Tööd tulid kenasti välja, palju paremini kui eelmine kord. Päris veatuid töid oli 6 - Laura, Jaanus, Adeele, Mirjam, Marta, Hedvika. Aga väga tublid olid veel Carmen, Sigrid, Renek, Andra. Kiidan ka Mardot ja Karelit, kellel töö seekord palju paremini välja tuli kui eelmine kord. Pärast kirjutamist jutustas õpetaja ühe isevärki muinasjutu. See oli väga "Kolme karu" moodi, aga kolme tüdruku majja sattus hoopis karu, kes putru maitses ja voodisse magama jäi. Selliseid segi aetud muinasjutte saab lugeda raamatust "Kokku kolm juttu". Õpikust lugesime lugu "Ema läks teatrisse". Ka see meenutas väga üht tuntud muinasjuttu - "Punamütsike". Poisid lugesid isa osa ja tüdrukud lapse osa. Väga nalja tegi see, et isal on suur suu musitamiseks ja lapse pudru ära söömiseks. Tuletasime meelde, kuidas need muinasjutud "Punamütsike" ja "Kolm karu" päriselt kõlavad.
Muusika tunnist tuli Laura kiitusega. Korrati õpitud laule. Õpetaja Eve-Maile viidi veel tänagi kauneid kevadlilli. Tänud Renekile, kelle nartsissikimp klassi kaunistab. Kevadlillede piltidele sätiti tänagi hoolega nimesid juurde. Kas oskame lõpuks ikka ära tunda meelespea ja kullerkupu, pääsusilma ja varsakabja, jne?
Inimeseõpetuses vaatasime üle kodused tööd sellest, milles oleme tublid olnud sel õppeaastal kodus ja koolis. Oli väga toredaid töid. Nende põhjal tegime ülevaate oma tublide sõprade kohta. Kehalises harjutati palliviset. 12. mail tuleb spordipäev, siis saab mõõtu võtta kergejõustikus. Jaanus imestas, et kuidas Karel küll nii palju palli jõudis visata. Õpetaja Reedal oli kohe kõvasti mõõdulinti tulnud lahti kerida. Arvutitunnis mängisime õhupallide mängu ( arvutamine ) ja "küpsetasime ning kaunistasime kooke". See oli selleks, et olla valmis lähenevaks emadepäevaks. Peale tunde tassis Greete ema ja Laura abiga kuuri oma vanapaberi. Direktor aitas selle ära kaaluda. Ka Marta on juba vanapaberit kooli toonud. Martat, Renekit, Karelit ja Sigridit tänan päevaraamatute eest. Mõned päevaraamatud ei ole aga väga ammu minuni jõudnud! Oleks tore, kui enne vaheajale minekut saaks neid ikka näha, siis saab ka klassikroonika korda teha.
Täna avati pidulikult ka
uus õpetajate tuba.
Meie taimeksed on tärganud! Mirjam kastis neid tädi Enega enne koju
minekut hoolega.

No comments: