Tuesday, May 6, 2008

6.MAI

Kui talv läbi oleme hädas olnud, et kõik 15 ei jõua koos kooli, siis täna oli pilt hoopis teine - kohal 15 + 7 Lottet.Ja kaasa teevad nad meiega kõik - mängivad vahetunnis kaarte, ja kui perenaised kehalises kasvatuses on, siis õpivad nemad hoolega laua taga.

Alustasime päeva luuletuse õppimisega. Täna sai I salm pähe ( vähemalt peaks olema ). Kirjutasime lauseid Brunost ja tema emast Paulast, sest neist ka lugesime. Õppisime juurde R-tähe. Lugemises said kiituse Carmen, Triinu ja Laura. Vigu kippus täna lugejatel sisse tulema. Tundub, et liigselt kiirustati ja kiputi oma sõnu Andrus Kivirähu teksti lisama. Uut lugu "Riina ema tass" lugesime "ussina". Esimese korra kohta tuli üsna hästi välja. Jutuks tuli jälle ausus. Arutlesime, kuidas kirjutada ise teadet vanematele kui läheme kuhugi kodust ära. Matemaatikas tekitas palju elevust uus poemäng. Kõik said omale "kassalindid". Õpetaja sooritas oste koolitarvete-, maiustuste- ja mänguasjade poes. "Kassapidajad" pidid arve kokku võtma ja tšeki esitama. Enamus müüjaid olid väga täpsed, aga oli ka neid, kes küsisid liiga palju raha ostjalt. Mõnele müüjale ennustas õpetaja aga pankrotti, sest arved olid liiga väikesed. Kordamisülesandedki olid täna raha- ja pikkusühikute kohta. Mõõtsime endid ka üle. Saime näha, kas pika kooliaasta jooksul ka pikkust lisaks tarkustele juurde on tulnud. Eriti olid sirgunud poisid, rekord 5 cm. Endiselt on kõige pikem poiss Renek 140 cm, tüdrukutest Marta 136cm. Lugesime münte ja diagrammi, arvutasime sinivaala pikkust, õige arvutamisetulemusena valmis Juku kaardile emadepäeva tervitus. Elevust tekitas see, et pilt töövihikus oli täpselt sama, mis meie seinakalendris. Selle avastas Adeele. Väga tublid oli Mirjam ja Jaanus, kes ei eksinud oma vihikus kordagi. Kiitused ka Hedvikale, Martale ja Andrale. Loodusõpetuses tegime kokkuvõtteid täidetud töölehtedest. Kõige paremateks aiatööriistade tundjateks osutusid Triinu ja Joonas. Kõige rohkem kiitusi kogunes Mirjamile, Martale ja Triinule. Kaunite värvimistöödega paistsid silma veel Hedvika, Karel, Greete, Mardo ja Carmen. Tänases töös tuli vastata kolmele küsimusele aiatööde kohta ja tunda ära 5 taime. Parimad tööd olid Martal, Mardol, Carmenil, Adeelel, Laural, Hedvikal, Triinul. Jätkub töö lillede äratundmisega.

Kehalises harjutati täna kaugushüpet. Trenni tegid tüdrukud täna Lottedega klubis, sest reedel esineme seal. Karel läks kordpallivõistlustele. Enne jõudis ta veel õpetajale kimbu nurmenukke korjata. Loodetavasti säilib tal see kena komme lilli kinkida ka täismehena. Raamatukokkugi jõudis täna mitu last. Mirjam on sattunud lugemislainele ja tema mapp aina kosub. Karel lõpetas samuti kohustusliku kirjandusega ja valis omale raamatukogust uue luuletusteraamatu.
Neljapäeval saab käsitööringis meisterdada villast lilli-liblikaid.
Täna helistas tädi Helgi kooli ja pakkus meile võimalust sõita järgmisel nädalal Tartusse. Õpetaja küsis klassis olijatelt arvamust. Kõik olid huvitatud. Võtame siis asja ette?

No comments: