Friday, May 23, 2008

21.MAI

Kolmapäev. Täna kordasime vanasõnu nii, et paarilisega koos tuli vanasõnade õiged algused ja lõpud ühendada. Kõiki 15 ei jõudnud keegi kokku panna. Parim tulemus oli Adeelel ja Carmenil, II koht Hedvika ja Triinu, III koht Mirjam ja Laura.






Õpetaja oli tunniks tahvlile kinnitanud kolme poisi ja tüdruku näod. Neile olid vahetunnis tekkinud juurde kehad. Kirjutasime neile nimesid, et harjutada suuri tähti. Arutlesime taas mõiste "paar" üle. Pärast tunde olid joonised täienenud. Üks paar oli saanud kaks last, teise paari tüdruku kõhus kasvas laps. Õppisime selgeks kirjatähe G. Lugesime hindele Ilmar Trulli luuletust. Eriti vahvalt tuli see välja Greetel, Hedvikal, Laural, Adeele, Jaanusel. Muusikatunnis tehti viktoriini. Võitjaks tuli Laura, II oli Mirjam, III Marta ja Adeele. Inimeseõpetuses joonistasime omale kalleid asju. Rääkisime reklaamist, mis meelitab inimesi rohkem asju ostma. Marta mõtles välja kohe väga toreda reklaami Lasteentsüklopeedia kohta. Kehalises mängiti lemmikmängu Ukat. Arvutitunnis vaatasime mänguasjamuuseumi ja Heiki Vilepi kodulehekülge. Mängudes oli vaja tunda vanasõnu ja jagada loomad-linnud õigesse rühma ( koduloom, metsloom, loomaaialoom, kodulind, metsa- ja veelind ). Vanasõnamängus said maksimumtulemuse Laura, Mirjam, Jaanus, Karel, Hedvika, Carmen. Looma-linnu mängus ainult Hedvika, Carmen ja Triinu. Kiidan veel Karelit ja Jaanust, kes olid väga visad ja ei jäänud oma tulemusega rahule ning treenisid edasi.
Mardo näitas meile täna reisilt kaasa toodud järvekarpe. Uudistasime neid ja imetlesime nende pärlmutrilist sisemust.
Õpetaja käis eelmisel õhtul Estoonia järve ääres ja tõi sealt kaasa kolm erinevat sorti õitsvat kevadlille. Ikka ja jälle pommitas ta lapsi küsimusega, mis lilled need on. Parimad lilletundjad olid Marta, Mirjam, Hedvika, Andra, Laura. Kahjuks oli ka neid,kes ei tundnud ühtegi õit ära. Pakuti tulpi, nartsissi.Jalgrattad on meil praegu hästi popid. Carmeniga koos sõitis koju Lotte.
Hedvika ratas jäi kooli ööbima.

No comments: