Tuesday, May 27, 2008

26.MAI

ALGAS VIIMANE KOOLINÄDAL!
Nädalavahetus möödus ilusa ilmaga, kuigi suure tuulega. Paljud olid grillinud ja mõnusasti õues mänginud. Laura käis Kohilas lapsehoidjaks. Renek oli väga töine. Muru oli vaja niita, kiike ja lipumasti remontida. Karel käis kaks päeva Tallinnas võistlustel. Saadi II koht. Tal oli uus särk seljas ja medal kaelas. Joonas oli haige ja pidi seetõttu palju üksi kodus olema. Aga see pidavat isegi tore olema, sest saab teha, mida ise tahad. Ka Mirjam oli hädas köhaga ja pidi toas istuma. Talle olid seltsiks uued multikakanalid. Hedvika käis potilaadal. Ta tõi sealt õpetajale imearmsa sinilillevaasi. Ka Laura oli seal laadal käinud, aga Marta käis Türil laadal. Sigrid šoppas Raplas. Carmeni viis isa Estoonia järve äärde lilli korjama. Triinu ja Mardo käisid reedel lilli noppimas. Muidugi käidi veel saunas. Kahjuks aga tuleb elus ette ka väga kurbi asju. Kahes kodus oligi see nädalavahetus väga kurb.
Esimeses tunnis ei jõudnudki muud palju teha kui peoks harjutada. Päris ilusasti on tekstid pähe saadud. Veel mõnes kohas peab õpetaja ette sosistama. Et aga peas olevad tekstid toredad kuulata oleks, peab veel treenima ilmekust.
Matemaatikas kordasime üle kalendri. Mõnel ei ole ikka kuude nimed peas, mõnel on juba meelest läinud. Töövihikus olid toredad ülesanded kutsikatest. Kalendri abil leidsime nende sünnikuu, mitme päevased nad pildil on, jm. Kes õigesti arvutas sai teada, millal nad kuulma ja haistma hakkavad ning millal neil silmad avanevad. Ühiselt arvutasime Oskari pereliikmete vanuseid. Täiskümnetega arvutamisega sai igaüks ise hakkama. Nuputamisülesanne oli seekord selline, et keegi ei jäänud jänni. Triinu, Karel, Carmen tegid kõik tööd maksimumi peale ja kogusid tunnis 3 kiitust. Kodus valminud päevaplaanid olid väga põhjalikud Laural, Martal, Triinul, Sigridil ja Mardol.
Vahetundidel olid meil käed tööd täis. Võtsime alla koridorist oma tööde näituse ja panime asemele üheksandike lapsepõlve tööd. Mis küll õpetaja üksi oleks teinud, kui poleks olnud nii toredaid abilisi! Töö meil lausa lendas.

Nüüd on homme üheksandikel põnev kui nad oma Rootsi reisilt tagasi jõuavad. Muusikatund oli ka seepärast täna tund varem, et õpetaja Reet on oma klassiga reisil. Kehalise asemel oli arvutitund. Veerandi viimane tund oli mängude jaoks. Seda oodati juba ammu! Pärast tunde jäi tahvlile Mirjami joonistatud mõistatus õpetajale AITA TIIUL LEIDA ÕIGE KORV!

Minul ei olnud kohe kuidagi aega lahendada. Ehk mõni teeb selle homme minu eest ära!

Aitäh, Joonasele päevaraamatu eest!


No comments: