Tuesday, May 27, 2008

27.MAI

Teisipäev. Kolm puudujat. Köhivad. Eks aitas sellele kaasa ka purskkaev ja veepüstol? Õpetaja oli hommikul kohe päris ehmunud. Mis me reedel teeme? Õnneks oli mitu agarat last, kes kohe valmis asendama puudujaid. Mõnel juba tekst teiste kõrvalt pähegi jäänud.
Ega sellest õigest koolitunnist enam midagi välja ei tule. Aga eks ole juba õpitud kah!
Tegime ikka proovi. Homme katsetame, kas saalis ka meie hääled kostavad. Kirjatähe A ikka saime selgeks õppida ja harjutada. Lugesime ka Päka kooli laste ettevalmistustest peoks ja võrdlesime neid oma läheneva tutipeo ja lõpupeoga. Matemaatikas kordasime üle termomeetri. Üksteisel aidati asjast aru saada. Loodusõpetuse asendasime täna kunstitunniga, et reedeks kingid valmis saada. Selline pidev tundide vahetamine on tekitanud parasjagu segadust mõnes lapses. Karel arvaski, et siis on täna neljapäev. Läks kohe vaidluseks! Jõudsime ilusti valmis oma pastellmosaiigis liblikad. Kellel töö valmis, asus uue laua taha uue töö juurde. Krepp-paberist meisterdasime väikesed liblikad, kehaks kinnitasime neil lõngaga leiva-saiakoti klambritest kehad. Lõpuks kujunes välja selline tööjaotus, et õpetaja lõikas tiibu, Joonas kehasid ja teised panid tööd kokku. Nii edenes see töö meil kõige kiiremini. Vaja oli meisterdada vähemalt 50 liblikat.

Kui ülejäänud läksid kehalisse, siis jätkas brigaad Joonas, Mirjam ja õpetaja. Teiste tagasi tuleku ajaks oli meil töö valmis. Liblikad kaunistavad nüüd kingitust üheksandikule. Videost võib näha, kuidas nad end IV klassis lõpus joonistasid.

Kehalise tund oli täna sel aastal viimane. Homme lähevad peale esimest tundi võistlustele meie klassist Andra, Sigrid ja Karel. Edu neile!

No comments: