Saturday, May 3, 2008

2.MAI

Täna tundsin kahel korral eriliselt uhkust oma klassi üle. Aga kõigest juba järgemööda ....
Eesti keele tunnis nuputasime raamatute pealkirju, mille esi- ja lõputähed olid tahvlil. Nende hulgas oli "Nukitsa" konkursil parimaks lasteraamatuks valitud "Leiutajateküla Lotte". Et selle raamatu üheks tegelaseks on Bruno, siis õppisime selgeks suure kirjatähe B. Jutustasime muinasjutte "Kolm karu" ja "Punamütsike". Parim jutuvestja oli Adeele.
Loodusõpetuses vestlesime täna kevadistest aiatöödest. Järjestasime pilte taime arengust, joonistasime ja vestlesime tööriistadest. Hedvika pakkus, et pildil olevas seemnepakis on hapukapsa seemned! Hoolega harjutati kevadlillede nimesid.
Kunstitunnis joonistasime kevadekuulutajat - kuldnokka. Jõudsime ta kuue mustaks ja noka kuldseks värvida kui kõlas pikk ja vali häiresignaal. Õpetaja vaatas, kus on "tulekahju" lahti läinud. Selgus, et fuajee kaudu ei saa väljuda. Panime kohe pintslid kõrvale ja kiirustasime õue. Hanerivis kätest kinni liikusime mänguväljakule. Jaanus oli väga tubli rivi vedaja. Kõik olid koos, keegi ei tõtanud eemale. Õpetajal oli hea üle lugeda, kas kõik ikka "suitsust" väljas. Klasse tuli erinevatest väljapääsudest. Mõned olid sokkides. Direktor võttis aega, kulus 2,5 min et koolimaja tühjaks saada. Siin oli esimest korda põhjust uhke olla I klassi üle, kes käitis väga distsiplineeritult ja rahulikult "ohtlikus olukorras". Klassi tagasi jõudes oli mõni veel nii ehmunud, et ei suutnud uuesti töösse süveneda. Ikka otsiti õpetajalt kinnitust, et see oli ju ainult mängult.
Pärast sööki panime töökindad kätte ( neid imetleti, prooviti ja võrreldi juba hommikust saati )ja tõttasime koolimaja ette. Siin andis direktor teada, millesele alale keegi läheb koristama. Jagasime laiali prügikotid. Meie alustasime purskkaevu ümbrusest ja liikusime elumajade vahel ringi kuni mänguväljakuni Carmeni kodu juures. Esialgu tundus, et polegi eriti midagi korjata, aga põõsaste aluseid uurides selgus vastupidine. Klaaspudelid korjasime eraldi kokku ja viisime klaasikonteinerisse. Paar ilusat pudelit võtsime klassi kaasa, et need edaspidi klaasivärvidega ära kaunistada. Lasteaia juures saime tädi Mailalt ja Palmilt kiita vajaliku töö eest. Õpetaja tasku poetati ühed käärid, jäätisepulki, patarei. Kõik olid ihu ja hingega ametis. Mõne paberi suunas oli kohe võidujooks. Sellised usinad töötegijad andsid õpetajale teist korda võimaluse uhkust tunda tublist klassist. Jäi aega imetleda ka puhkenud õisi. Triinu ja Mardo leidsid kummist koera. See otsustati päästa prügikotti sattumisest ja viidi klassi. Mirjam vannitas teda hoolega. Patarei viisime raamatukokku, sest seal asub vastav konteiner. Tädi Luule oli parajasti ametis uute raamatute tembeldamisega. Saime pilgu peale heita uutele huvitavatele raamatutele. Mõni oleks juba laenutada tahtnud, aga triipkoodid ja kiletamine oli vaja veel teha. Tuleb hiljem tagasi tulla. Prügi kogunes ikka mitu suurt kotti. Päeva lõpus kui ka suured olid oma töö ära teinud oli neid konteineri juurde kogunenud kohe suur kuhi.

Enne koju minekut täitsime veel töölehe prügi kohta. Õpetaja jaoks oli üllatus, et lapsed teadsid nii palju prügi sorteerimisest ja ohtlikkusest. Oli selline õpetlik päev!

No comments: