Tuesday, May 20, 2008

20.MAI

Täna jõudsid meie reisisellid kooli. Neil oli kuhjaga muljeid Peipsi äärest. Jutust oli kohe aru saada, et oldi kõvasti targemaks saadud. Vaatasime Eesti kaarti ja uurisime, kus see Peipsi järv asub ja kui pika maa nad maha sõitsid. Kahjuks jäi Joonas tänaseks haigeks. Seda ta eile köhis koledasti.
Alustasime eesti keele tundi uuesti vanasõnadega. Täna jäi õpetajale pihku ainult 5, mida keegi ei osanud lõpetada. Taas oli parim vanasõnade tundja Hedvika. Lugesime Ilmar Trulli luuletusi raamatust "Iseloomuga loom". Selle raamatu autor käis meie koolis eelmistel kirjanduspäevadel ja seepärast on õpetaja raamatus ka tema autogramm. Pildilt saime näha kirjaniku portreed ja pilte tema teistest raamatutest. Ka õpikus oli üks tema luuletus. See rääkis ilusast ilmast ja õuemängudest. Kirjutasime ka ise ühe ilusa ilma jutu töövihikusse. Paremini kukkusid need välja Laural, Martal, Mardol. Kirjalehed K-tähtedega ei olnud just väga ilusad. Veidi lohakaks oleme läinud. Kevad, kevad, kevad!
Matemaatikas harjutasime täna kella tundmist. Selgeks peavad saama täis-, pool-, veerand- ja kolmveerandtunnid. Enamusele see raskusi ka ei valmista. Silma jäid Laura ja Karel. Käekellad olid täna ainult Triinul ja õpetajal. Klassi seinakella vaatasime pidevalt.
Loodusõpetuses kordasime veel üle õpitud lindude nimed. Vaatasime ja katsusime jaanalinnu sulge. Rohkem rääkisime koduloomadest. Lugesime kokku meie kodudes olevad loomad. Tulemus sai selline:
22 kassi
16 koera
2 hobust
1 lehm
1 pull
3 hane
4 kitse
1 jänes
1 tsintsilla
palju lambaid
lugematul hulgal kanu
Peale tunde mängiti kabet. Lahendati "kommiülesannet" lindudest. Vahetati kleepse. Mardo sõitis Väätsale parimate vanapaberikogujate vastuvõtule.

No comments: