Friday, May 23, 2008

23.MAI

Reede. Täna lugesime lugu "Kooliaed". Ka töövihiku ülesanded olid samal teemal.Loodusõpetuse tunnis läksime oma kooliaeda. Uurisime seal olevaid puid-põõsaid ja lilli. Marta ja Hedvika paistsid täna silma heade taimetundjatena. Lõpuks jõudsime suurte rabarberipõõsaste juurde. Loomulikult tekkis soov maitsta. Igaüks valis omale varre välja, koorisime need ära. Mardo ja Andra lippasid poodi suhkru järele. Ülejäänud loodusõpetuse tund möödus klassis töölehte täites ja rabarberit krõmpsutades. Laura ja Jaanus sõid isegi ilma suhkruta ja ei teinud teist nägugi. Kunstitunnis tegelesime taas joonlauaga. Joonisime suure paberi risti-rästi üle. Sinne peale joonistasime liblika. Et suvi tuleks kirju ja põnev, värvisime selle ka hästi kirjuks pastellidega. Peale sööki tuli meile külla politseinik. Temalgi tekkis isu pisut värvida liblikat. Andralt ta selleks luba küsiski.Tegelikult tuli ta hoopis meile liiklejatunnistusi tooma. Tal oli palju küsimusi liikluses käitumise kohta. Ega me hätta ei jäänud. Vastati usinalt ja õigesti. Politseinik jäi väga rahule Martaga. Tema sai ka erilise lõvi Leo märgi selle eest. Sellise märgi sai ka Sigrid, kes jalgrattaga liigeldes on tubli olnud.
Kõik said Targa liikleja tunnistuse, kleepsu ja lõvi Leo kommi. Ta soovis kõigile ohutut suve. Hedvika ja Adeele teadsid seda politseiniku tädi väga hästi, sest ta on ka Evelini ema.
Rõõmu tegi täna see, et kõik on kodus kenasti harjutanud oma osasid järgmise nädala peoks. Näidendid ja luuletused hakkavad juba selgeks saama. Karel oli väga hoos harjutamisega ja palus järjest endale kedagi appi harjutama. Mõned olid kohe tüdinenud sellest jalgpalli loo lugemisest. Pärast tunde külastasid meie kooli veel poliitikud Reformierakonnast. Nad ütlesid, et meil on väga hubane klassituba. Nende hulgas oli aga kaks noort poliitikut, kes nende samade seinte vahelt oma kooliteed on alustanud.

No comments: