Saturday, May 10, 2008

9.MAI

Täna alustasime taas koolipäeva luuletuse kordamisega, sest õhtul tuleb ju esineda. Väga hästi lugesid salmi Carmen, Jaanus, Joonas, Greete, Mirjam. Õppisime kirjatähti I ja J. Lugesime, milliseid ettevalmistusi teeb Anna-Aadama pere enne emadepäeva. Sellel lool puudus algus ja lõpp. Need tuli meil endil välja mõelda. Mirjamil ja Mardol olid vahvad mõtted. Loodusõpetuses uurisime rändlindude pilte ja rääkisime oma kohtumistest lindudega. Väikesel jalutuskäigul kohtusime metsvindiga, kes kaseokstel laulu lasi. Vaatasime üle, mis on looduses kahe nädala jooksul muutunud. Pisikeste lehekeste järgi püüdsime ära tunda puid. Eelmine kord olid lehed ainult klubi juures toomingal. Nüüd oli see õievahus. Nuusutasime üle.










Korjasime nurmenukke, mis nüüd pikaks sirgunud. Eelmine kord paistsid ainult pungad. Kommentaarid olid sellised: "Räigelt pikad!"












Hiljem tegime tööd nagu lilleaias, sest valmistasime emadele veel ühe lille tomatitaimede potti.


Teine tund küpsetasime muffineid. Õpetaja luges paki pealt õpetuse ette ja kaks peret asus vett ja õli jahule lisama ning tainast segama. Koogivormi ladusime paberist muffini vormid ja nendesse tõstsime tainast. See kippus tilkuma ikka sinna kuhu vaja polnud. Siis sai näpuga ära puhastada ja suhu pista. Kui muffinid ahjus küpsesid, siis pistsime nahka eile valmistatud küpsisekoogi. Muffineid said kõik kaks tükki teha - ühe endale ja teise emale. Enda oma pisteti kohe nahka, aga ema oma kaunistasime šokolaadi ja värviliste kuulikestega. Kook sätiti roosidega taldrikule pitsliniku peale ning veel küünal kõige otsa. Need koogid, mis üle jäid, jagati kooli peal laiali - õpetaja Kadile, direktorile ( ütles, et oli hirmus maitsev! ), lauluõpetajale, Laura sõbrale Elole. Kausside puhastamise eest hoolitses Mirjam, ninaotsani šokolaadine.

No comments: