Monday, May 19, 2008

19.MAI

Jälle uus nädal. Jäänud on veel kaks koolinädalat ja ongi esimene klass läbi! Täna oli kolm usinat vanapaberitoojat reisil Kauksi looduskoolis. Need olid Marta, Mardo ja Triinu. Loodame, et neil on tore päev!
Nädalavahetus oli piduderohke. Adeele ja Mirjami õde Ave pidasid sünnipäeva. Adeele korraldas tüdrukutele nõidade peo. Ta oli väga õnnelik saadud Ükssarve ja balletti raamatu üle. Sigrid käis oma sõbra sünnipäeval. Seal mängiti põhiliselt poodi. Türi lillelaadale jõudsid Joonas ja Greete. Joonas kuulis seal indiaanlasi laulmas. Ta oli ka noaga näppu lõiganud vorsti lõigates. Karel koristas maja teist korrust, et siis saab sinna varsti magama minna, mis sest et treppi veel pole. Laura oli Kohilas. Küpsetati hoolega rabarberikooki, muffineid, vahukoorekooki ja porgandipirukat. Käidi saunas.
Eesti keele tunnis lugesime vanasõnu. Parimad vanasõnade tundjad istusid I reas. Kõige rohkem tundsid vanasõnu ära Mirjam, Hedvika ja Adeele. Homme vaatame need uuesti üle, paistab mis meelde jäi. Lugesime Ilmar Trulli luuletust kingapaarist. Arutlesime mõiste "paar" üle, sokipaar, kätepaar, pruutpaar, ... Harjutasime K-tähega nimesid kirjutama.
Vahetunnil sai Adeele abiga seinale näitus meie kuldnokkade piltidest.
Matemaatikas mängisime täna Bingot, sest neljapäeval olime reisil. Täna vedas eriti Greetel, kes sai topeltvõidu. Võitjad olid veel Laura, Mirjam, Adeele, Andra. Poistel täna ei vedanud. Töövihikus lahendasime kordamisülesandeid. Need olid mõõtühikutest ja geomeetrilistest kujunditest. Kiitus Andrale, Joonasele, Laurale, Mirjamile ja Adeele. Ka Renek oli tubli.


Muusikatunnis õpitakse laule tutipeoks. Õnnitlesime Adeelet.
Tema kostitas klassikaaslasi vahvate puuviljavarrastega.Need maitsesid imehästi peale kehalist kasvatust.

No comments: