Wednesday, May 14, 2008

13.MAI

Eesti keeles tegime täna lugemisharjutusi töövihikus. Esiteks oli vaja koduse lugemispala järgi moodustada lauseid ja teiseks tuli joonistada pidulauale vajalikud asjad ning värvida. Täpsed tööd olid Hedvikal, Martal, Joonasel, Andral, Jaanusel, Adeelel. Ka lugejad olid täna tublid. Eriti Hedvika, Joonas ja Adeele. Ka Mardo, Karel, Marta, Renek. Harjutasime kirjatähti I ja J, valisime lünka j või J.
Matemaatika tunni alguses võrdlesime oma sünnikaalusid. Kõige väiksemad beebid olid olnud Adeele ja Hedvika, kõige suuremad aga Marta ja Renek. Proovisime läbi mängida lugu, kuidas viia üle jõe paadiga hunti, kitse ja kapsast. Näiteks Carmen sai sellega väga hästi hakkama.

Tegime tutvust mahuühiku liitriga. Katsetasime, kui palju vett mahub erinevatesse anumatesse. Arvutasime bensiini liitreid ja kastmisvett.


Loodusõpetuses jätkus lindude teema. Kõigepealt tuli kevadise kahekõne järgi ära arvata, mis linnud vestlevad. Olid kuldnokad. Edasi tuli paarilisega koos o või oo sobitada lünka. Sellest loost saime teada, miks on ööbikul nii kaunis laul, aga tagasihoidlik välimus. Kiitus Sigridile ja Carmenile, Mardole ja Martale, Mirjamile ja Laurale, Joonasele ja Renekile. Uurisime piltidelt erinevaid linde, püüdsime leida neile iseloomulikke tunnuseid. Seadsime magnettahvlil olevatele lindudele nimesilte juurde. Joonas paistis silma hea linnu tundmisega. Tema koos Jaanusega on poistest ka ainsatena osanud paika panna kevadlillede nimed. Söögilauas ootasid magustoiduks kakao kõrvale küpsised, millel peal paabulinnud. Pärast kehalise tundi tuli õpetajal veidi Carmenit tohterdada, sest tal oli selg kriimustada saanud.

No comments: