Thursday, September 11, 2008

11.september

Täna hommikul oli õhk juba hoopis jahedam. Aga selle eest säras päeval päike, mida pole juba ammu näinud. Tuju kohe rõõmsam ja helgem.
Bingomängus naeratas õnn täna Karelile, Sigridile, Andrale, Adeelele. Mängisime uuesti lehvikutega poemängu, sest meeldis eile. Ja tähtis on ju arvutamine selgeks saada. Nuputamiseks oli ülesanne teo roomamise kohta. Kui üks tigu roomab 20 m ööpäevaga, siis kui kaua roomavad seda teed 3 tigu. Jaanus, Adeele ja Karel ei lasnud end ära petta ja selgitasid teistelegi oma arvamust. Mõtlesime siis, et kas Triinu koos õega saaks kiiremini koju kui üksi minnes. Tänased tekstülesanded olid kassidest. Hiljem kohtasime õues just sellist musta kassi nagu naabritädil oli. Töövihikus jätkus pusimist tükiks ajaks. Jäi kojugi. Pikapäevarühmas ei edenenud täna kodune töö eriti.
Esimene eesti keele tund algas aabitsalugude meenutamisega. On ikka meeles küll! Meenutasime ka tähestikku. Lugesime seda kurvalt ja rõõmsalt, sosinal ja kõva häälega, marssides ja lauldes. Lugesime ise seda luuletust, mida eile plaadilt kuulasime. Vahva lugu. Hästi hoolsad olime täna kirjatehnika tööd tehes. See f-täht vajas harjutamist. Seda tehti väga hoolikalt, mõnus töönohin oli klassis. Õpetajal oli põhjust ringi käia ja ohtralt kiitusi jagada. Jõudsime veel tegusõnu laduda. Väga hästi õnnestus see Triinul, Andral, Karelil, Laural ja Adeelel. Tragid ladujad olid veel Carmen, Jaanus, Marta, Renek. Püüdlikud olid kõik, mõni reegel lihtsalt on suvega meelest pühitud.
Lõunasöögiks oli maitsev supp ja kringel kakaoga. Toit maitses hästi.
Ilus ilm meelitas viimaseks tunniks õue. Esmalt seadsime end tribüünile istuma, tuletasime meelde lehtpuude tähtsamad tunnused. Nüüd jagunesime paaridesse, kõik said loosiga ühe puu nimetuse. See tuli üles otsida ja kaasa tuua leht ning võimaluse korral ka vili. Kes hätta jäi, see sai õpetajalt vihje suuna võtmiseks. Need, kes tagasi tulid, kontrollisid toodud kraami kontrollkaardi järgi üle. Kriidiga joonistasime maha mänguvälja ja asetsime toodu sellele. Keerutasime väljal pudelit ja näitasime oma teadmisi lehtpuude kohta. Trahvijooksuringi ei saanud eriti kellelegi määrata. Lõpuks sai igaüks endale ühe puu nimetuse ja "kännu". Läks kohtade vahetamiseks. Õues on ka mõnus õppida.
Tüdrukutel oli täna teine trenn, tädi Karin jagas seal CD plaate võimlemispeo ja -laagri fotodega. Suured tänud talle!
Mudilaskoori on sellel aastal kahjuks vähem lauljaid jõudnud. Ehk mõtled veel ringi ja ühined teistega? Kuulsin, et varsti pidi neil juba esimene laager tulema, koolis ööbimine ja puha. Suvel veel laulupidu ka!
Õhtul said vanemad klassis kokku. Aitäh neile, kes aega leidsid tulla!

No comments: