Tuesday, September 2, 2008

2.september

Esimene tõeline koolipäev. Ilm vihmane, hoopis teine nägu kui oli eile. Kõik varakult kohal.
Matemaatikas uudistasime uut töövihikut. Kordasime paaris-ja paarituid arve. Täitsime ühe suvise töölehe ja teise kooliteest, ikka selleks, et arvud meelde tuletada. Kui asi selge, värvis igaüks oma töövihikus õunad ära. Esimeseks päevaks on sellest küll. Homme hakkame juba liitma.
Eesti keele tund kulus uue õpiku uurimisele. Vaatasime, mis meid ees ootab. Leidsime luuletusi, jutte, näidendeid, mõistatusi, meisterdamist, jne. Lugesime Anna ja Aadama suvevaheajast ning rääkisime enda omast. Sellel teemal jätkub juttu kindlasti veel mitmeks päevaks. Ikka tuleb mõni tore käik või päev meelde, millest tahaks teistele pajatada. Kuulasime 2 luuletust õpiku ühelt autorilt Leelo Tunglalt. Nendes oli juttu esimese ja teise klassi õpilasest. Võrdlesime neid iseendaga. Ega meiegi ei pabistanud eile enam nii palju kui esimeses klassis, aga meie klassis olid esimesed pingid hinnas veel sellelgi õppeaastal.
Loodusõpetuses uut tööraamatut uurides märkasime, et kõik meie õppevahendid on pärit Avita kirjastuselt. Vaatasime siis ka uut Avita seinakalendrit (mõlemad on rõõmsalt rohe-kollast värvi). Sealt sai näha uue eesti keele õpiku kaanepilti, mida me veel kooli ootame. Töövihiku esimesel leheküljel olid isuäratavad pohlamarjad. Nii mõnelgi tuli meelde, et on neid isegi noppinud. Põhiliselt rääkisime aga puudest. Kõigile jätkus üks oksake. Püüdsime nende puude nimesid meelde tuletada. Õppisime puude osi, võrdlesime neid rohttaimedega. Lõpuks koorisime ühe oksa tükikese ära, et näha, mis on koor ja mis on puit. Kui ilm neljapäeval lubab metsa minna, siis toimub tund seal. Kummikud jalga!
Esimene kehalise tund oli võimlas, sest vihma ladistas päev läbi. Mängiti liikumismänge.
Pikapäevarühmas olime meie vanad kalad. Tegevust leiti igasugust.
Värsked koolijütsid võeti oma hoole alla, koos mängiti, käidi poes ja raamatukogus.

No comments: