Monday, September 15, 2008

15. september

Läksin täna küll varakult kooli, et arvutitunniks kõik töölehed arvutisse panna, aga ikka olid mõned minust enne kohale jõudnud.
Matemaatikas alustasime "Unise karupoja" mänguga. Siin oli taas võitmatu Karel. Arvutamisvõistlusel osutusid kiiremateks arvutajateks Andra, Karel, Renek. Peamiseks teemaks oli lahutamise kontrollimine liitmise abil. Päris hästi oli see meeles. Tekstülesandeid proovisime lahendada skeemide abil. Kõige põnevam oli teha "õpetaja" tööd, s.t. otsida teiste vigu.
Kehalisest tulijaid ootas õpetaja kivikestega. Esmalt püüdsime rütmi selgeks saada, siis lisasime sellele tähestiku lugemise. Esimese korra kohta tuli täitsa hästi välja, ainult mõni üksik kivi kukkus maha.
Kordasime üle, mille poolest häälikud erinevad tähtedest, millised neist on täis- ja millised kaashäälikud.

Töövihiku harjutused edenesid ühiselt tehes hõlpsasti. Mängisime kollimängu. Kuna kollid armastavad täishäälikuid, siis nimetasimegi sõnadest ainult täishäälikuid. Lõbus lugu oli Anna ja Aadama uuest koolist.

Kunstitunnis said täna valmis mesilaste pildid, akvarellidega maalisime neile taevasina. Alustasime pilti konnaperest. Siniste värvidega maalitud vette trükkisime kartuliga rohelisi konni. Reedel jätkame seda tööd.

Arvutitunnis tegelesime täna vigade parandamisega. Lugesime läbi ühe sügisese loo oravast. Edasi tuli lausetes teha parandusi, et need vastaksid loetule. Kõige täpsemad tööd olid Renekil ja Andral. Kiitus veel Martale, Adeelele, Jaanusele. Mõnes töös aga tuli vigu hoopis juurde.

Tänan Renekit päevaraamatu eest.

Kahjuks oli täna liiga palju lärmi ja tormlemist.

No comments: