Saturday, September 13, 2008

12. september

Esimene tund oli täna arvutiklassis. Võtsime kaasa oma matemaatika töövihikud ja pinalid ning trepist kribinal üles. Pooled asusid kohe arvutite taha. Sissejuhatuseks mängiti üks lahutamise mäng. Kes õiged vastused üles leidis, sellel avanes pilt. Nüüd kui näpud soojaks saadud, tuli oma liitmisosavust demonstreerida. Siin õnnestus maksimumtulemust näidata Karelil, Greetel( kaua tehtud kaunike ), Joonasel, Laural, Carmenil ja Sigridil. Teised lahendasid sel ajal töölehte nr 1. Vahepeal vahetati osad. Töölehe täitsid täiesti veatult ainult Adeele, Joonas ja Marta. Väga tublid olid veel Sigrid ja Andra. Mõned jäid tõsiselt hätta arvude nimedega. Milline arv siis ikka on liidetav, vähendatav, vahe, jne ? Ülejäänud aeg kulus töövihikus ülesannete lahendamiseks. Kiired olid siin Laura, Carmen, Jaanus ja Karel. Täpseim neist oli Laura. Temal ja Karelil jäi veel aega arvutis koletise mängukski. Mõlemad vihastasid koletise oma hea arvutusoskusega nii välja, et see ainult purskas tuld ja pungitas silmi. Linkide alt leiad kõik need mängud üles ja saad veel harjutada. Päeva lõpus vaatasin üle töövihikud ja tegin kokkuvõtte nädala töödest. Kiitus Karelile, Laurale, Renekile, Adeelele ja Martale.

Eesti keeles kordasime veel tähestikku.

Moodustasime lauseid. Need hakkavad juba pikemaks minema. Tulemus oli igal juhul tunduvalt parem kui eelmisel nädalal. Vihikusse panid kõik kirja just need laused, mis neile meeldisid. Väga huvitavaid lauseid tegid Adeele, Jaanus, Laura ja Renek. Käekirja eest kiitus Andrale, Karelile, Mardole, Laurale, Jaanusele, Adeelele ja Triinule. Kõige ilmekamad lugejad olid täna Greete ja Triinu. Harjutasime näidendi lugemist, lahendasime salakirja, lugesime juturaamatut. Toredasti on hoo selles sisse saanud juba Carmen ja Adeele. Greete jutustas väga ladusalt oma loetud raamatust ühe loo. Jõuludeks peaks kõigil läbi loetud olema vähemalt 4 raamatut! Kirjatehnika kiitused Adeelele tähestiku eest, Karelile, Andrale ja Mardole Tt-tähtede eest, Ff-tähtede eest Jaanusele, Greetele, Adeelele, Renekile, Martale, Andrale ja Mardole.

Lõunaks olid makaronid ja peedi-juustusalat. Makarone söödi hoolega, aga salatit jäi kahjuks palju järgi. Järgmise nädala menüüd saad vaadata siit.

Pärast sööki asusime matkateele. Tänan Karelit päevaraamatu eest!

No comments: