Sunday, September 28, 2008

27.september

Tavaliselt alustame reedest päeva arvutiklassis matemaatika tunniga. Täna alustasime eesti keele tunniga. Täita tuli elektrooniline tööleht. Tabelist tuli lohistada õige sõna lausesse. Silmas tuli pidada täishääliku pikkust. Tuli välja, et hiirega töötamine ei olnudki nii lihtne. Päris veatu töö õnnestus välja printida ainult Adeelel.Head tööd olid veel Laural, Carmenil, Martal.

Kes parajasti arvuti taga ei istunud, sellel oli juturaamat peos. Kõigil oli, mida lugeda. Mitmel on juba raamat(ud) läbi loetud. Kiidan Greetet, Sigridit, Mardot, Karelit, Andrat, Triinut, Jaanust, Carmenit. Töövihikutes saab näha vahvaid raamatute tutvustusi. Eriti kiidan Triinut, Andrat, Karelit, Greetet. Juturaamat võeti sel päeval pihku ka vahetundides. Lausa lust näha lugejaid lapsi!
Teises tunnis kordasime luuletust "Naeris naeris"
See salm on pärit raamatust "Rõõmus supp". Lustiga kuulati sellest luuletusi ka teistest aedviljadest. Lugesime Pärislaste Põhikooli kooliaiast. Koostasime ühe liiklusloo pildiseeria järgi. Kangesti sarnane lugu juhtus ka Londistega. Eelmisel õhtul olid paljud telekast vaadanud Brigaad3. Ka seal nähtud situatsioon oli väga sarnane. Ega teadmine, et kõrvaklapid tänaval kõndides ei ole ohtud, ole meilegi ülearune. Põnevat lugemist autodest pakub Triinu kaasa toodud raamat kollasest autopõrnikast.
Matemaatikas käis kõva töö joonlauaga. Mõõtsime kolm-ja nelinurga külgi, sirglõike. Joonestasime neid kujundeid ise. Täpsed mõõtjad olid Jaanus, Adeele, Triinu, Karel, Sigrid. Tööleht "Mõõda ja värvi" õnnestus enamusel.
Pärast sööki sättisime end õueriidesse. Väravas kohtusime tädi Milviga, ta sai üle kallistatud. Kõik said pihku kilekotid ja nimekirja, mida koguda jalutuskäigul meisterdamiseks. Ühtlasi sai üle vaadatud ka sel nädalal loodusõpetuses õpitu. Kohtasime sarapuud, lumimarja põõsast, kibuvitsa. Jugapuu ja kadakas oli poistel juba varem kooliaiast üles leitud. Nüüd näidati seda teistelegi. Koos meiega aitasid saaki koguda 4.kl Ranno ja Kert, kellel olid tunnid läbi. Kastanimune me ei leidnudki, vahtraninadega läks ka kaua aega enne kui avastasime neid suurel hulgal oma aiast. Lumimarjadega tehti katseid, kas ikka plaksuvad talla all. Sellest varandusest meisterdasime sügislehtedekimbud ja nahkhiired.
Kahel mehel õnnestus end täna bussist maha jätta.
NAUDI KAUNIST LOODUST!

No comments: