Tuesday, September 16, 2008

16.september

Mardo on meil ikka endiselt suur kingituste valmistaja. Eelmisel nädalal sain mina vahva üleelusuuruses õmmeldud inimese, täna kinkis ta Renekile uhke raamitud pildi. Kahjuks hakkab minu fotokas vist ära väsima, sest täna ei tahtnud ta kohe kuidagi tööd teha. Toredad tööd jäidki pildile saamata.
Matemaatikas kordasime veel arvude nimesid, sest viimane töö näitas, et mõnel on asi veel segane. Harjutasime lahutamist ja selle pöördülesandega kontrollimist. Täitsime töölehe nr 2. Sellega sai näidata oma arvutamisoskust arvuga 0. Enamus töid olid veatud. Iseseisva töö eest töövihikus kiitus Carmenile, Jaanusele, Karelile ja Laurale. Lõpetasime ka need ülesanded, mis reedel pooleli jäid. Väga täpsed tööd olid Martal, Joonasel, Jaanusel, Laural.
Eesti keele tunnis harjutasime täna rütmimängu kahes ringis. Paremini kui eile tuli välja, mõni kivi veel kolksatas põrandale. Laura oli väga osav kadunud täishäälikute üles otsija. Ükski küsimus ei jäänud talle arusaamatuks ja kõik need said pildilt vastuse. Kirjutasime ise sõnu tahvlile, otsisime neist täis- ja suluga kaashäälikuid. Lugesime sõnadest tähtede ja häälikute arvu. Harjutasime h-tähteda kirjutamist. Lugeda tahtjaid oli täna palju, veel vahetunniski käidi õpetaja laua juures. Hästi ilmekad lugejad olid Laura, Triinu ja Adeele. Mardo, Karel ja Jaanus olid väga ladusad ja täpsed lugejad.
Loodusõpetuses leidsime täna oma korjatud puulehtedele sobivad viljad.
Kuna need on nüüd nii palju näppude alt läbi käinud, siis edenes see töö ladusalt. Mõne puu viljad joonistasime üles ka. Tegime mõõtmis- ja võrdlemisülesandeid okaspuu okste ning okastega. Nende puudega teeme järgmine tund juba lähemalt tutvust.
Sellega saidki täna koolitunnid läbi, sest õpetaja Reet oli lastega võistlustel. Poisid mängisid õues. Sattusid filmimeeste kaamera ette. Tehti filmi Kehtna vallast. "Värsked näitlejad" olid väga elevil. Tüdrukud võimlesid ja mängisid flööti.
Tänast päeva mürgitas aga info, et osad meie klassi lapsed bussijaamas eile väga inetult käitusid. Kahju!

No comments: