Thursday, September 25, 2008

25.september

Täna on neljapäev ja päev algab Bingoga. Ei saagi kaua mängida kui juba Jaanusel topeltvõit käes. Õnn naeratas veel Martale, Triinule, Adeelele, Mardole. Edasi tõi õpetaja lauale kommikausi sügisvärvides kommidega. Nüüd tuli otsus teha, kas asuda üksi tööle ja saada kõik teenitud kommid omale või töötada koos paarilisega ja jagada saak pooleks. Moodustus 2 paari, ülejäänud otsustasid ise hakkama saada. Lahendasime tekstülesandeid. Neid, mis tavaliselt töövihikus tärniga tähistatud ehk mitte just päris tavapärased. Jaanus üksi ja Marta-Adeele paar kogus 11 kommi. Kena saak oli ka Laural-Carmenil ja Karelil. Päris kommita ei jäänud keegi. Õppisime leidma ja näitama kolmnurga, nelinurga külgi, tippe, nurki.
Eesti keele tunnid on sel nädalal alanud ikka täishääliku mänguga. Seekord oli vaatluse all häälik u. Peale mängu täitsime töölehe täishääliku pikkuse kohta. Oli palju väga häid tulemusi. 8 tööd olid veatud. Lugesime lõbusaid koolilugusid Jukust. Anna ja Aadama teksti lugemiseks valis iga poiss omale "õekese", tekkis elevus, sest mõni sai omale esimest korda õe või venna. Ühiselt harjutati rahvalaulu. Liisusalmiga valisime välja teistele esinejad.

Lisaks lahendasime mõistatusi ja lugesime hääldusharjutust aedviljadest.
Vahvalt kõlas koos liigutustega Venda Sõelsepa luuletus "Naeris naeris". Meiegi tund oli hoogne ja rõõmsatujuline, ausa lust tööd teha kui lastel silmad säravad. Teises tunnis kuulasime lugu Pambust ja Ossist. Seegi oli lõbus lugu ja meenutas veidi Londistet. Hoolikad kuulajad olid Sigrid, Triinu, Marta, Mardo, Joonas ja Laura. Lõpmatuseni võiksime Londiste lugu mängida. Kõik osalised valisime täna liisusalmi abil. Mõnele rollile oli eriti palju kandidaate. Eriti ihaldusväärne roll paistis olevat vihmavarjuga tädi. Kõik näitlejad said suurepäraselt oma rolliga hakkama. Pärast läbimängu oli lihtne sama lugu jutustama hakata. Kiitus Carmenile, Greetele, Triinule, Jaanusele ja Mardole. Peaasi, et iga lause ei algaks sõnadega "ja siis". Lõpuks panime kirja veel mõned kooliteemalised laused. Sigridi vihik oli kõige kaunim.
Peale seljanka ja pannkoogi söömist algas loodusõpetus. Vaatasime üle kodused tööd ehk kordasime üle, kuidas teha vahet puul-põõsal. Teise ülesande kontrollimise muutsid kergeks Reneki ema toodud kibuvitsa oksad. Kohe sai oma silmaga näha punaseid marju, okkaid ning nuusutada lõhnavat õit. Koduse töö eest kiitus Adeelele, Laurale, Mardole, Martale, Jaanusele, Triinule, Carmenile. Tuttavaks saime puhmastega kanarbik, mustikas, pohl ja sinikas. Eks nendega tuleb minna metsa alla täpsemalt tutvust tegema. Tunni lõpus täitsime töölehe lehtpuudest. Väga head puude tundjad olid Jaanus, Andra, Marta, Joonas ja Laura. Suhu rändasid viimased Adeele toodud astelpaju marjad.
Tänud Kareli emale väärt meisterdamismaterjali eest ja tänud on ütlemata ka Jaanuse emale värviliste paberite eest. On tore tunda, et vanemad meie tegemistele kaasa elavad!
HOMME ON REEDE!!!

No comments: